chakra`s Spiri-apps

Chakra uitleg.  Wat en waarvoor en waarom chakra healing…

chakra uitleg

Wat zijn chakra`s. Chakra uitleg.

Het eerste belangrijke punt bij de chakra uitleg is om te begrijpen dat we bestaan uit energie. Alles is energie. Wat wij materie noemen, dat is gewoon dansende energie. Doordat de energievormen zo razendsnel en zo harmonieus samenspelen, lijkt het alsof er vaste deeltjes zijn. Maar dat is dus schijn, een illusie, alles is energie.

Hier een video over alles is energie:

Chakra’s zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze energie trechters absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie.

Chakra uitleg. Zo ziet het eruit, elk chakra heeft een eigen kleur:

chakra uitleg

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt.

Elke chakra bestaat uit twee delen

Chakra uitleg. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. De stuitchakra en de kruinchakra – de laagste en de hoogste chakra in het lichaam – zijn de enige energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden respectievelijk naar boven wijst. Alle andere chakra’s staan dwars op het lichaam.

Aan de voor- en achterzijde van het lichaam worden zeven hoofd chakra’s onderscheiden: Wortelchakra, Geslachtschakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra, Keelchakra,  Voorhoofdchakra, Kruinchakra.Chakra’s hebben een grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra’s onderdrukt of geblokkeerd, waardoor je uit je evenwicht kunt raken. Wanneer de chakra’s goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven. Als er in een van de chakra’s een blokkade zit, kan dit zich uiten door fysieke of psychische klachten. Chakra healing is dan nuttig.

Waarom Chakra’s balanceren of een chakra healing?

Chakra uitleg. Voor het algemeen welzijn is het meestal voldoende om de zeven belangrijkste chakra’s in balans te brengen en houden. Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra’s onderling die tot emotionele of fysieke klachten kunnen leiden. Daarom dus chakra`s balanceren of chakra healing.

Door de chakra’s te balanceren (chakra healing) kunnen de lichamelijke en of emotionele klachten afnemen of verdwijnen. Chakra`s  balanceren (chakra healing) is echter geen oplossing voor elk probleem, maar het zet een proces aan, dat leidt naar een verdiept inzicht in zichzelf. Het bevordert het leren luisteren naar je eigen lichaam en geest. Het maakt mensen bewust van hun eigen lichaam en van het feit, dat alles in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staat. Door middel van chakra healing, bv een Reiki behandeling kun je de chakra`s in balans brengen. Ook kun je bv edelstenen op je chakra`s leggen om ze in balans te brengen, ik adviseer om dat ik het begin onder begeleiding te doen.

Er zijn 7 hoofdchakra`s en hieronder wordt er iets meer over alle chakra`s verteld:

Eerste of Basis of Wortel chakra

Chakra uitleg. De naam zegt het al: het wortelchakra geeft ons een basis en fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Dit chakra helpt je gronden. Het eerste chakra is verbonden met de aarde.

Bij goede werking: Geworteld in hier en nu, zekerheid, veiligheid

Bij slechte werking: Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen

Gebied van werking: Overleving, zelfbehoud

Fysieke functie: Darmstelsel, benen en voeten

Kleur: Rood

Geschikte stenen om te gebruiken: Bloedsteen, chrysocolla, obsidiaan, rode jaspis, citrien, rookkwarts, carneool

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Weinig discipline en motivatie. Woede, geweld en andere negatieve uitingen van gevoelens kunnen veroorzaakt worden door een verstoorde chakra.

Lichamelijke klachten: Bij een onevenwichtige Basischakra kan men last krijgen van de benen, de voeten, knieën en de onderrug. Gewrichtsklachten. Ook kan men last hebben van het gebit. Verder kun je hierdoor vaker ziek worden. Ook eetstoornissen zijn gerelateerd aan deze chakra.

Tweede of Geslachts of Heiligbeen chakra

Chakra uitleg. We verlaten de zekerheid en geborgenheid van het puur aardse bestaan en geven ons letterlijk en figuurlijk bloot om op intieme manier in contact te komen met de ander. Ook innerlijk kunnen we ons kwetsbaarder opstellen in onze groei naar een evenwichtiger en lichter bestaan.

Bij goede werking: Levensvreugde, verbondenheid

Bij slechte werking: Impotentie, angst voor genieten, andere sexuele problemen

Gebied van werking: Seksualiteit en voortplanting

Fysieke functie:Geslachtsorganen

Kleur: Oranje

Geschikte stenen om te gebruiken: Oranje calciet, carneool, citrien, rode jaspis

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Klachten die te maken hebben met het geslachts chakra zijn: Lusteloosheid, geen behoefte aan seks en/of eten. Ook kunnen er juist zeer heftige emoties opspelen; zoals obsessief gedrag en emotioneel afhankelijk zijn van andere mensen.

Lichamelijke klachten: Lichamelijke consequenties bij deze chakra concentreren zich vooral rond het gebied waar deze chakra ligt, namelijk bij de geslachtsorganen, zowel inwendig als uitwendig. Menstruatie en urineproblemen kunnen veroorzaakt worden door deze chakra.

chakra uitleg

Derde of Zonnevlecht chakra

Chakra uitleg. Het derde chakra is onze energiecentrale. Geest (Shiva) en materie (Shakti), hemel en aarde komen in dit chakra samen om vorm te geven aan onze ideeën. Het ego ligt niet zo goed in de spiritualiteit, maar we hebben het echt nodig, want anders komt er van onze plannen niets terecht.

Bij goede werking: Kracht, zelfvertrouwen

Bij slechte werking: Schaamte, weinig gevoel van eigenwaarde, onvermogen om zich te ontspannen, emotionele instabiliteit

Gebied van werking: Wilskracht, macht, het ego

Fysieke functie: Maag, lever, galblaas, spier- en zenuwstelsel

Kleur: Geel

Geschikte stenen om te gebruiken: Tijgeroog, citrien, geel toermalijn, barnsteen

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Men heeft weinig energie meer om dingen op te pakken en af te maken. Het is niet ongewoon dat er bij een verstoring van deze chakra een doemdenker in de persoon wakker wordt, er zijn overal obstakels te zien die je in de weg staan, waardoor je de wil niet meer kunt opbrengen.

Lichamelijke klachten: Een Zonnevlecht chakra die uit balans is kan storingen in het bloed veroorzaken, zoals diabetes en een hoge bloeddruk. Verder is een verstoring van de spijsvertering mogelijk bij deze chakra. Ook een verstoord immuunsysteem kan een gevolg van een onevenwichtige chakra zijn.

Vierde of Hart chakra

Chakra uitleg. Wie vanuit het hart leeft, heeft vertrouwen en kan leven als de lelies in het veld en de vogels in de lucht in de gelijkmoedigheid van de wijze. Kwaadaardige gevoelens, angst, agressie en haat zijn tekenen dat je nog een heel stuk af te leggen hebt. Je hart als spiegel van je ziel laat zien dat de onderste chakra’s nog niet zover zijn en je afleiden van het pad van liefde.

Bij goede werking: Afstemming, onvoorwaardelijke liefde, medeleven

Bij slechte werking: Niet invoelend, onvermogen om van zichzelf en van anderen te houden.

Gebied van werking: Liefde, relaties

Fysieke functie: Hart, longen, bloed

Kleur: Groen

Geschikte stenen om te gebruiken: Rozenkwarts, aventurien, moldaviet, saffier

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Deze chakra is belangrijk voor het onderhouden van relaties. Als deze chakra uit balans is kan het ervoor zorgen dat je afhankelijk wordt van de liefde van anderen. Verder kun je hierdoor overmatig kritisch worden naar jezelf, maar ook naar anderen toe. Tevens kun je een angst voor intimiteit ontwikkelen. Mensen kunnen je door deze dingen als harteloos ervaren. Dit kan ook een oorzaak zijn van depressies.

Lichamelijke klachten: Problemen met de luchtwegen, zoals astma en bronchitis, stoornissen in het hart en bloedcirculatie.

Vijfde of Keel chakra

Chakra uitleg. De nek verbindt het lichaam met het hoofd. Het keelchakra is de verbinding tussen de drie lagere chakra’s en het hartchakra met de twee hogere chakra’s. De liefde van het hartchakra is prachtig, maar waar zijn we als we het niet kunnen uiten? Communiceren, uiting geven aan, dat is het terrein van dit chakra. Dit is het chakra van creativiteit en kunstzinnigheid.

Bij goede werking: Samenwerking tussen denken en voelen

Bij slechte werking: Moeite met uiten, spreekangst

Gebied van werking: Communicatie

Fysieke functie: Ademhaling, oren, spijsvertering

Kleur: Blauw

Geschikte stenen om te gebruiken: Amethist, aquamarijn, turkoois, chalcedoon

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Moeite met het verwoorden van emoties, snel een brok in de keel en geëmotioneerd.

Lichamelijke klachten: Verhoogde schildklierwerking en keelproblemen.

chakra uitleg

Zesde of Derde oog of Voorhoofd chakra

Chakra uitleg. Het derde oogchakra wordt ook wel het innerlijk oog of het commandocentrum genoemd. Dat is niet voor niets. Want dit innerlijk oog wijst meteen het belangrijkste kenmerk aan. Dit is het chakra van het inzicht.

Bij goede werking: Geworteld in hier en nu, zekerheid, veiligheid

Bij slechte werking: Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen

Gebied van werking: Overleving, zelfbehoud

Fysieke functie: darmstelsel, benen en voeten

Kleur: Indigo

Geschikte stenen om te gebruiken: Sodaliet, lapis lazuli, purper fluoriet, angeliet

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Het eigen standpunt krampachtig vasthoudend, niet willen luisteren naar anderen. Gebrek aan fantasie en creativiteit. Somberheid en richtingloosheid.

Lichamelijke klachten: Slecht gezichtsvermogen. Hoofdpijn (boven de ogen) en concentratieproblemen.

Zevende of Kruin chakra

Chakra uitleg. Verlichting is niet voor iedereen elke dag weggelegd, maar ook in de wereld van tijd en ruimte doet het kruinchakra zijn werk. Een open kruinchakra verheft je boven de verschillen. Gelijkmoedigheid is hier het kernwoord. Je bent geen slaaf van je hartstochten en angsten. Vreugde en verdriet vallen van je af omdat je innerlijke rust onverstoorbaar is.

Bij goede werking: Kosmisch bewustzijn, besef van eenheid, verbinding met ons hogere zelf

Bij slechte werking: Bekrompen, materialistisch

Gebied van werking: Wijsheid, spiritueel inzicht

Fysieke functie: Grote hersenen, centrale zenuwstelsel

Kleur: Wit

Geschikte stenen om te gebruiken: Citrien, bergkristal, azeztuliet, celestiet

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans: Psychische klachten: Deze chakra is anders dan de andere chakra’s. De kruinchakra is vooral een ontvanger van energie, terwijl de andere chakra’s ook energie doorgeven en verdelen. Een blokkade in deze chakra maakt dus dat alle andere chakra’s onvoldoende energie kunnen ontvangen, vooral de onderste chakra’s zullen dan energie tekort komen, wat kan leiden tot hang naar het aardse. Zoals het voeden van het ego door middel van macht uitoefenen door anderen of materialistisch ingesteld zijn. Depressie en Schizofrenie.

Lichamelijke klachten: Kan zorgen voor hoofdpijn.

chakra uitleg

Natuurlijk is het verstandig om als je jouw chakra`s in balans wilt brengen, hiervoor professionele hulp inschakelt. Ik hoop dat deze chakra uitleg jouw wat meer duidelijkheid brengt.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

 
 

2 reacties op “Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL