dankbaarheid

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

dankbaarheid

Dankbaarheid, dankbaar zijn.

Dankbaarheid of dankbaar zijn is één van de belangrijkste manieren voor meer rust, minder stress, meer vreugde, meer geluk, meer (innerlijke) vrede en meer overvloed aan te trekken. Als je leert dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt, zul je steeds meer dingen aantrekken waar je dankbaar voor kunt zijn.

Door dankbaarheid meer in je leven toe te laten wordt je trillingsfrequentie verhoogd. Dankbaar zijn is een van de hoogste trillingen die er in het universum is, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de trilling van liefde. En omdat alles in het universum trilling is en gelijke trillingen elkaar aantrekken zul je meer situaties in je leven gaan aantrekken waarvoor je dankbaar kunt zijn. En dit geeft rust, innerlijke vrede, vreugde en overvloed. Je zult merken dat je leven hierdoor meer betekenis krijgt en je meer voldoening ervaart.

Toch vergeten we vaak om dankbaar te zijn. Het lijkt zo logisch maar vaak vinden we alles normaal en kost het ons moeite om echte dankbaarheid in ons leven te integreren. En toch dit is zo de moeite waard. Ik heb het zelf ervaren en weer geleerd door het geweldige werkboek `The Magic` van Rhonda Byrne. Dit is echt een aanrader en hieronder citeer ik enkele citaten uit dit boek:

Universele wet

Dankbaarheid werkt via een universele wet die je hele leven bepaalt. Volgens de wet van de aantrekkingskracht, die alle energie in ons universum stuurt, van de vorming van een atoom tot de banen van de planeten, `trekt het gelijke het gelijke aan`. Door de wet van de aantrekkingskracht worden de cellen van elk levend wezen bij elkaar gehouden, evenals de materie van elk stoffelijk object, je trekt het aan.

Als je denkt: `Ik heb een rotbaan`, `Ik heb te weinig geld`, `Ik kan de perfecte partner niet vinden`, `Ik kan mijn rekeningen niet betalen`, `Ik denk dat ik ziek word`, `Hij of zij waardeert me niet`, `Ik kan niet met mijn ouders opschieten`, `Ik heb een lastig kind`, `Mijn leven is een puinhoop` of `Ik heb huwelijksproblemen`, dan trek je zeker meer van zulke ervaringen aan.

Maar als je denkt aan waar je allemaal dankbaar voor bent, bijvoorbeeld: `Ik vind mijn werk heel leuk`, `Ik krijg alle steun van mijn gezin`, `Ik heb een geweldige vakantie gehad`, `Ik voel me vandaag fantastisch`, `Ik heb nog nooit zoveel teruggekregen van de belasting` of `Ik heb genoten van dat kampeerweekend met mijn zoon`en je bent oprecht dankbaar, dan zegt de wet van de aantrekkingskracht dat je meer van zulke dingen in je leven moet en zal aantrekken. Het werkt op dezelfde manier als metaal dat door een magneet wordt aangetrokken; je dankbaarheid is magnetisch. Hoe dankbaarder je bent, hoe meer overvloed je aantrekt. Dat is de universele wet!

dankbaar zijn

Dankbaarheid door de eeuwen heen

Dankbaar zijn is al eeuwen oud en alle religies spreken hier over. Aan alle grote religies, het christendom, de islam, het jodendom, het boeddhisme, het sikhisme en het hindoeïsme, ligt dankbaarheid ten grondslag.

Citaten:

Mohammed zei dat dankbaarheid voor de overvloed die je ontvangt, de beste verzekering is voor meer overvloed.

Boeddha zei dat je alleen reden hebt voor dankbaarheid en vreugde.

Lao Tse zei dat als je je verheugt over het leven zoals het is, de hele wereld van jou zal zijn.

Krishna zei dat alles wat hem wordt aangeboden, vreugdevol zal ontvangen.

Koning David sprak van de hele wereld dankzeggen, voor alles tussen de hemel en de aarde.

Jezus sprak zijn dank uit telkens voordat hij een wonder verrichtte.

Van tevoren dankbaar zijn

Wat je ook kunt doen is van tevoren dankbaar zijn. Als je bent opgestaan en voordat je aan je dag begint, besteed je elke dag 5 minuten aan `van tevoren dankbaar zijn`. Je bent dus dankbaar voor wat je gaat doen die dag. Je bent al van tevoren dankbaar voor de goede afloop. Geloof me als je dit volhoudt dan gaat alles beter stromen en zullen je dagen wonderbaarlijk goed gaan verlopen.

Hieronder een voorbeeld dat je aan mag passen aan jou situatie. Sommige basis zinnen mag je natuurlijk overnemen.

– Dank je dat mijn ochtend op het werk goed verloopt. Dank je, dank je wel.

– Dank je dat vanmiddag mijn bezoek aan mijn familie gezellig en fijn verloopt. Dank je, dank je wel.

– Dank je dat ik gewaardeerd wordt op mijn werk. Dank je, dank je wel.

– Dank je voor het goede nieuws dat ik vandaag ontvang. Dank je, dank je wel.

– Dank je voor de voorspoed die ik vandaag weer mag ervaren. Dank je, dank je wel.

– Dank je voor de liefde die ik van mijn partner krijg en aan hem/haar mag geven. Dank je, dank je wel.

– Dank je dat ik goed voor mijn kinderen mag zorgen. Dank je, dank je wel.

– Dank je dat ik voldoende geld op mijn rekening heb staan. Dank je, dank je wel.

– Dank je voor het lekkere eten wat ik mag nuttigen. Dank je, dank je wel.

– Dank je voor de overvloed die ik vandaag weer mag ontvangen. Dank je, dank je wel.

Vul zelf maar aan….het is handig om in het begin een lijstje te maken.

bewustzijnsgroei

Voor je gaat slapen

Ook kun je 5 minuten voor je gaat slapen je dag doornemen en in jezelf of hardop zeggen: Dank je voor……Doe dit voor de positieve dingen die gebeurt zijn. Zo ga je dankbaar slapen en dit heeft ook weer een zeer positieve invloed op jouw trillingsfrequentie.

Als je op deze manier aan jezelf wilt werken en je trillingsfrequentie wilt verhogen is het belangrijk dat je ook echt probeert te voelen dat je dankbaar bent. Het is niet alleen een lijstje opzeggen maar vooral voelen dat het zo is! Leg je hand op je hart als steuntje in het begin. Twee keer 5 minuten per dag investeren zal je een hoop goeds brengen. Als het goed voelt raad ik zeker aan om het geweldige werkboek `The Magic` van Rhonda Byrne aan te schaffen. Dan leer je om dankbaarheid totaal te integreren in je leven.

Ik wens je veel succes met dit wonderbaarlijke hulpmiddel om je leven te verbeteren.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

3 reacties op “Dankbaar zijn – Dankbaarheid brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven”

  1. Ik ben U erg dankbaar voor deze informatie. …ik heb het opgeslagen .zodat ik iedere keer kan terug kijken …ga er zeker mee aan de slag ….nogmaals bedankt ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL