De essentie van het leven

De essentie van het leven. Waarom zijn we op aarde? Wat is het doel van het leven?

De essentie van het leven

De essentie van het leven

Velen vragen zich dit af en dit is natuurlijk terecht. Leven we hier op aarde zomaar? Is er een doel? Als we dood gaan dan is er niets meer?

In de huidige duale samenleving zijn veel mensen overtuigd dat er geen doel is en dat er na je dood niets meer is. We zijn gewend geraakt dat alles wetenschappelijk moet worden bewezen. Gelukkig ontwaken er steeds meer mensen en groeit het spirituele bewustzijn. Het is toch ook helemaal niet logisch dat we hier zonder doel zouden leven en dat er na de dood alles ophoudt. Eigenlijk is deze veronderstelling te simpel en te kort door de bocht. Maar ja, de bewijzen….bewijs het maar eens zeggen ze dan.

Ik voel zelf veel zaken en krijg gewoon bepaalde informatie door. Zelf ben ik al lang gestopt met het nodig vinden dat alles wetenschappelijk bewezen dient te worden. Behoorlijk saai ook en het maakt me niet meer uit wat anderen zeggen of hoe ze over me denken. Ik hoef geen wetenschappelijk bewijs, ik voel!!

Hieronder volgt mijn uitleg over de essentie van het leven. Ik probeer het zo laagdrempelig als mogelijk uit te leggen.

Zielenfamilie

Het begint allemaal bij een zielenfamilie die ontstaat ik het universum. Een ziel is het onsterfelijke en spirituele gedeelte van de mens. Deze zielenfamilie splits zich op in meerdere gedeeltes of stukjes. Vandaar de benamingen tweelingziel, zielsverwant, zielenmaatje enz. Elk deel gaat zijn eigen weg. Het doel is uiteindelijk om gezamenlijk na het leren van ervaringen als een samengesmolten androgyn wezen het universum van de dualiteit te verlaten. Dan mag je in hogere sferen taken vervullen die bv een gids of een engel doen.

Ervaringen opdoen

Het is dus de bedoeling dat je allerlei ervaringen op doet. Je kunt hier vele levens over doen. Dit kunnen er wel honderden zijn. Je incarneert dus steeds opnieuw om in een leven bepaalde lessen te leren. Je kunt ook naar andere planeten incarneren waar leven voor komt. De aarde is wel een ideale leerschool voor vele zielen. Ik nodig je uit om mijn artikel over reincarnatie te lezen. Als je begint aan een nieuw leven heb je bepaalde opdrachten of thema`s die je wilt leren meegekregen. Je herinnert dit echter niet meer. Dit zou het allemaal wel heel gemakkelijk maken…

Als je enthousiasme voelt, en bepaalde dingen die je doet veel vreugde en voldoening geven is de kans groot dat je in dat leven je pad volgt welke van tevoren was uitgestippeld. Als je achteraf niet ervaart of leert wat van tevoren  is afgesproken kun je het later in een ander leven weer gaan proberen. Wat je bv in je huidige leven kan merken is dat bepaalde thema`s steeds blijven hangen en steeds maar weer terug komen. Vaak steeds heftiger in vorm. Je ziel probeert dan iets te leren maar dat lukt niet. De essentie van het leven….

ziel

Relaties

De relaties die je nu in je leven ervaart zijn vaak mensen die je al vaker in vorige levens bent tegengekomen. Wat nu je kind is of je man of vrouw kan in een vorig leven je broer of zus zijn geweest. Waarschijnlijk is hij of zij een onderdeel van je zielenfamilie en zijn jullie gezamenlijk bezig om lessen te leren en ervaringen op te doen. Alle mensen die je tegen komt in dit leven zijn op je pad gezet en willen je wat leren. Zo kan de ergste vijand in principe je beste vriend zijn omdat deze vijand je ziel iets wil laten leren.

We zijn ontelbare keren geïncarneerd om uiteindelijk de totaliteit van het leven te ervaren en de lessen te leren die ons helpen verlicht te worden. Dit houdt ook in dat we een leven kunnen hebben dat in het teken staat van slachtoffer zijn. Of dat we onrechtvaardig behandeld willen worden. Puur om dit te ervaren om te weten hoe dat voelt. Dit is niet altijd gemakkelijk. Zeker omdat we als mens emoties voelen. Het klinkt hard maar de ziel wil ook dit meemaken. De essentie van het leven kan dus soms meedogenloos en zeer pijnlijk zijn…..

Waarom

Nu is nog steeds de vraag niet beantwoord waarom dit allemaal plaatsvindt….

De schepper, de bron, god of hoe je het ook noemt is pure liefde en licht. Pure liefde en licht hebben echter niets om zichzelf mee te testen. Je kunt geen onvoorwaardelijke liefde oefenen als je omgeven bent door mensen die onvoorwaardelijk liefdevol zijn. Er zijn geen testen en uitdagingen. De bron wil zich dus eigenlijk zelf ervaren. Daarom zijn er universums  gecreëerd en nomaden(zielenfamilies) uitgezonden. Om te ervaren en te groeien en uiteindelijk weer terug te keren bij de bron. Wij zijn allemaal zo een soort van verlengstuk van de bron….

ziel

Er zijn veel boeken over dit onderwerp geschreven en er zullen er nog velen volgen. De meningen lopen ook sterk uiteen, dit is vaak het gevolg omdat men een bepaalde godsdienst volgt die een bepaalde waarheid probeert uit te dragen. We zitten allemaal in een bepaald stuk van onze bewustzijn groei. Daarom is het oke wat iemand denkt. Dit kan voor hem of haar de waarheid zijn en dat is op dat moment goed voor zijn of haar bewustzijnsniveau. Oordeel dus niet te gauw over de mening van anderen. Iedere mening is oke.

De essentie van het leven.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

12 reacties op “De essentie van het leven”

  1. Beste Paul , Ik denk er ook zo over . I.v.m. het ‘Waarom’ ( laatste vraag uit je tekst ) leerde ik nog wat bij ! Heel wat ( van jouw uitleg) kan ik linken aan vroegere gelezen lectuur en wordt bevestigd door hetgeen ik ‘ mag ‘ beleven ( synchrone gebeurtenissen ) of hetgeen men mij gewoon laat zien . Vriendelijke groetjes , Chris

  2. Diane Schutte-Brouwer

    Mooi stukje geschreven Paul. Heel duidelijk en makkelijk te lezen voor iedereen. Groet in Liefde en Licht Diane

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL