De 5de dimensie spiri-apps

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

de vijfde dimensie

Je hebt er waarschijnlijk veel over gehoord maar wat merken we er van het op weg zijn naar de vijfde dimensie en wat betekent het eigenlijk? In vele artikelen over spiritualiteit staat geschreven dat we in een nieuw tijdperk zijn beland. We gaan vanuit het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk. We gaan van de derde, door de vierde naar de vijfde dimensie.

Iedere materie, uitspraak, gedachte, ervaring of emotie heeft een trillingsfrequentie. Deze trilling is meetbaar. Elke dimensie heeft trillingsniveaus en dit is een soort van lessenpakket. De ziel dient deze lessen te leren voordat hij verder kan evalueren. Een ziel kiest ervoor om in een bepaalde dimensie te leven om deze lessen te leren. De lessen die de derde dimensie vertegenwoordigen is liefde en licht. Een ziel leert door middel van lessen onvoorwaardelijke liefde in zich te hebben. Het licht heeft alles te maken met onze chakra`s.

Om meesterschap te verkrijgen dienen we uiteindelijk onze emotionele en mentale lichaam te beheersen doordat onze chakra`s stromen zoals ze dienen te stromen. Hoe meer bewust je wordt en hoe hoger je spirituele ontwikkeling zich voortzet hoe hoger je trilling zal worden. Alle dimensies bestaan naast elkaar en dus gelijktijdig. Door onze beperkte bewustzijn kunnen we vaak maar één dimensie waarnemen. Hoe hoger ons bewustzijn en dus onze trillingsfrequentie hoe meer we kunnen waarnemen in andere dimensies. Nu is dat nog voor weinigen weggelegd maar doordat ons bewustzijn zich ontwikkeld zal dat in de toekomst voor meer mensen te ervaren zijn…

De derde dimensie:

In de derde dimensie hebben dingen een fysieke verschijningsvorm zoals afmeting. Door de dichtheid van materie hebben deze vaak een lage langzame trilling. Daardoor is het ook moeilijk voor de mens om te begrijpen dat we uiteindelijk door gedachten vorm kunnen creëren. De derde dimensie wordt geregeerd door het gevoel van dualiteit. Als de ziel bewuster wordt, worden kwesties niet langer waargenomen als zwart-wit of ja-nee. Pijn, emotionele uitdagingen en lijden schuiven naar voren en goed of slecht karma wordt opgebouwd….Iedere gebeurtenis wordt geanalyseerd binnen de context waarin zij bestaat. Dit is een teken dat de ziel bezig is uit de illusie van de derde dimensie te groeien.

Vroeger in de tijden van Atlantis was het heel normaal dat een ziel zich met hogere dimensies verbond. Nu in deze tijd zijn we vergeten hoe dat werkt en lijken mensen soms bang voor helderzienden en mystici die dit wel kunnen.

Muziek video uit de jaren 60 toen er een golf van bewustzijn naar de aarde kwam…..

De vierde dimensie:

De vierde dimensie wordt als een soort overgang gezien naar de vijfde dimensie. Het wordt gezien als een portaal naar hogere werelden. Het openen van het hart staat hierin centraal. De trillingen in deze dimensie resoneren hoger dan de fysieke en dichte wereld van de materie zoals we die ervaren in de derde dimensie. Het is ook de dimensie waarin we dienen te leren om te vergeven. Je begint te verlangen naar een leefwijze vanuit het hart dat totaal afwijkt van wat we in de derde dimensie gewend zijn. Nog steeds ervaar je dualiteit (goed/kwaad, licht/donker, vrouwelijk/mannelijk) maar ben je volkomen bewust dat je aan jezelf moet werken. De problemen die dualiteit veroorzaken in je leven probeer je op te lossen. Door dit te ervaren wordt het mogelijk om daarna hogere dimensies te betreden.

Langzaam begint het begrip `We zijn allen één` bij vele mensen door te dringen. Dit is de kern (wat we moeten leren) van de vijfde dimensie. We zijn allemaal gelijk. Doordat ons bewustzijn groeit en er nieuwe kennis vrij komt en er steeds meer licht komt worden oplossingen voor problemen steeds duidelijker. Door dit hogere bewustzijn worden mensen voor een keuze gezet. Kies ik ervoor om mijn honger naar nog meer kennis te vergroten of blijf ik in de dualiteit hangen. Dit is vaak een heftige en zeer moeilijke beslissing voor mensen.

De vijfde dimensie:

Manifestatie door gedachten is dan bijvoorbeeld mogelijk. Emoties zijn er nog wel maar je laat je daardoor niet meer van de wijs brengen. Je bezit een soort van meesterschap over jezelf. De frequenties van de vijfde dimensie zijn hoger dan die van de fysieke, dichte wereld van de aarde. Feitelijk kunnen ze trillen op een snelheid die hoger is als het licht. Daardoor is manifestatie en creatie door gedachten mogelijk. Het hart heeft de regie. Het hoger zelf (je ziel) is afgestemd op het hart. Liefde overheerst om dat ons handelen vanuit het kart komt en niet meer vanuit ons hoofd.

We zijn als aarde, met zijn allen op de weg naar de vijfde dimensie hoor en lees je in vele boeken en programma`s over spiritualiteit en bewustzijn. Hoe lang dit duurt en of het gaat lukken en hoe vind ik persoonlijk moeilijk aan te geven. Ik denk zelf dat het een proces is van nog wel 20 jaar waarin er eerst nog meer chaos en wanorde op aarde zal ontstaan. Dit heeft juist het doel om ons bewust te maken dat het anders moet…..In deze chaos zullen ook de juiste mensen opstaan en leiderschap tonen om ons de juiste richting op te sturen. Daar mag je op vertrouwen. Het komt uiteindelijk goed!

Spirituele hulp

vijfde diensie

Natuurlijk is dit maar een korte uitleg. Mijn doel is om spirituele zaken zoals dit zo begrijpelijk als mogelijk op te schrijven. Mijn bewustzijn en kennis is aan het toenemen. Veel kennis haal ik momenteel uit het boek: Het licht zal je bevrijden van Norma Milanovch & Shirley McCune. Helaas worden in de huidige tijd nog teveel vertrouwd op alleen maar wetenschappelijk bewijs. Mijn verhaal is gebaseerd op vertrouwen, bewustzijn en voelen vanuit het hart!

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

18 reacties op “De vijfde Dimensie – Wat bedoelen ze daarmee? – Wat betekent dat nou eigenlijk?”

 1. Reiki-behandelingen die ik uittest met een biotensor en bij het noteren ervan geleid word naar indelingen waar ik niet op bedacht was; het ontstaat vanzelf doordat bij het vragen OF het goed is,juist is etc. (als dubbelcheck) er antwoorden komen die je dwingen tot nadenken en vragen…met als antwoord inspiraties van nieuwe posities en indelingen die uitmonden in vernieuwde mogelijkheden tot het bereiken van genezing etc.
  Hieruit moet ik opmaken dat er nieuwe dimensies zich aandienen waar velen niet op bedacht zijn dat die zich al voordoen en in werking gaan treden.

  1. Wat mooi! Ik geef zelf ook reiki behandelingen en merk steeds meer dat het universele energie aan het worden is. Ik ga ook communiceren met de energie en krijg steeds meer door wat ik moet doen tijdens de behandeling…
   Groet, Paul.

 2. dank voor deze post.
  Momenteel ben ik ook het boek ‘Het licht zal je bevrijden’ aan het (her)lezen.
  Resoneerd nu veel meer dan 10jaar geleden.

  1. Zelfde hier, de eerste keer dat ik het las snapte ik veel zaken niet. Nu juist wel. Heeft puur te maken met het verhogen van bewustzijn….

 3. ik weet wanneer er zielen zijn in mijn buurt,kan ze beschrijven hoe ze zijn maar zie ze niet echt,mijn vraag is zou het zover komen dat ik ze wel zie?

  1. Waarschijnlijk is dat een proces en als je er aan toe bent zal ook je helderziendheid zich ontwikkelen. Dat komt vanzelf. Ik heb herzelfde hoor, voel ook veel en zie naar mijn zin te weinig op dat gebied…..maar bij mij komt het straks ook vanzelf. niet druk om maken en kjomt vanzelf goed!
   Groet, Paul.

   1. Paul, er zijn vele vormen, de één is sterk in dit en de ander ziet bijvoorbeeld, kan ook een combi zijn van. Niet beter maar anders, is mijn idee.

 4. ‘Het licht zal je bevrijden’ is een must voor iedereen die de beste versie van zichzelf wil worden en hoort standaard op ieders nachtkastje te liggen! 😊

 5. Ik zie/voel waar ik moet zijn tijdens behandeling, krijg informatie over oorzaak soms en geef het door. Blijf me verwonderen, telkens weer hoe dat aan mij geopenbaard word en ook hoe het klopt.

  1. Wat me nu te binnen schiet is een voorval lang geleden. Ik zag een collega, die met de handen in de nek stond. Ze bleek hoofdpijn te hebben. Ik ging met haar in een ander kamertje waar we even privé konden zijn. Ik legde mijn handen op haar en zei haar het komt vanuit je rug en ik raakte de plek aan. (Ik) , nee ingegeven, zei haar dat het misschien goed zou zijn om naar een chiropractor te gaan. Vervolgens zag ik haar een tijd niet en na een maand bedankte ze mij toen ze me weer zag. Ze zei, dat ze inderdaad een afspraak had gemaakt met de chiropractor en hij had haar gezegd, tis goed dat je gekomen bent want anders had je over een half jaar in een rolstoel gezeten.
   Ik kreeg kippenvel en toen ze mij bedankte, zei ik . Bedank ‘boven’vooral!

  2. Ik heb het zelfde als ik een reiki behandeling geef. Ik ga steeds meer praten met de energie zeg maar wat ik moet doen….En dat wordt steeds sterker. Is erg mooi!

 6. Ja het is zalig met reiki mensen te helpen en in kontakt te staan met de lichtwezens,het is tevens ook elke dag opnieuw werken aan jezelf en ook goed zorgen voor jezelf want mensen behandelen vraagt ook veel van je lichaam!

  Reiki master

 7. Roelie -Ruzius- deGroot

  Lieve Paul ik weet niet waar ik moet beginnen 14 jaar geleden heb ik Reiki gedaan ik heb zoveel gezien gevoelt geroken heb mijn moeder gehoord en gevoelt heb energie gezien de hele slaapkamer was er vol van .heb overgegane zielen en huis gezien ze hebben me laten zien dat er nieuwe baby,s werden geboren , ik heb een walvis gezien en de zee zwom maar die was vol olie en nog zoveel meer heb een hart vol liefde naar boven gestuurd dat was een gevoel die heb je hier niet en nu voel ik mij zo leeg van binnen van binnen mijn hart heeft een paar jaar geleden 6a7 seconden stil gestaan heb prachtig wit licht gezien ik wou uit mijn lichaam maar dat ging niet en nu lukt er niets meer ik mis het heel erg er was nog zoveel meer ik weet het niet meer lieve groeten

 8. VOEL ME HULPELOOS , ZOEK TROOST NA HET OVERLIJDEN VAN MIJN VROUW OP 21/03/18 ,
  IEMAND SPRAK MIJ OVER DE VIJFDE DIMENSIE WAAR ZIJ ZOU VERTOEVEN , IS DIT MOGELIJK ??

  1. Beste Gerards, het is logisch dat je je nu hulpeloos voelt. De vijfde dimensie daar zijn wij nu mensen op aarde af en toe aanwezig of naar op zoek. Jouw vrouw is in de hemel, een heel hoge dimensie. Nog veel hoger dan de vijfde dimensie. Sterkte met je proces! Hartelijke groeten, Paul.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL