amethist reinigen

Edelstenen reinigen en opladen en programmeren. Laat ze hun werk doen en jou helpen.

Edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen reinigen en opladen

Veel mensen hebben edelstenen en mineralen in huis of dragen sieraden waarin deze zijn verwerkt. Ook wordt de term kristallen en half edelstenen vaak gebruikt. Eigenlijk worden al deze termen door elkaar heen gebruikt. Vaak is de enige reden van aanschaf dat mensen deze mooi vinden. Daar is niets mis mee. Alleen alle stenen hebben hun eigen werking en daar kun je mooi gebruik van maken. Alleen dan moet je er wel wat voor doen. Je zult ze moeten gaan reinigen, opladen en eventueel programmeren. Dit is eigenlijk heel leuk en je gaat merken dat jouw kristallen tot leven gaan komen…

Edelstenen en mineralen zijn oud

Edelstenen en mineralen worden gevonden op en onder het aardoppervlak. Recht onder onze voeten dus. Door geologische invloeden zoals vulkaan uitbarstingen zijn de stenen heel langzaam gegroeid in de aarde. Edelstenen en mineralen zijn dus in de regel heel oud, heel langzaam gegroeid en je hebt vele prachtige soorten die vaak worden gebruikt en bewerkt als siervoorwerp. Ook worden ze sinds oudsher verwerkt in sieraden of gebruikt als amulet of talisman.

Over heel de wereld en sinds oudsher worden edelstenen gebruikt om de drager te helpen. Er zijn stenen voor bescherming, vruchtbaarheid, om liefde aan te trekken, om gezond te zijn, de lijst is eindeloos. Aura fotografie heeft inmiddels aangetoond dat ook stenen een bepaalde uitstraling hebben, net zoals mensen, dieren en planten. Stenen leven dus ook.

Heling met edelstenen en mineralen

Vele eeuwen worden edelstenen en mineralen voor heling gebruikt. Vooral bij oude beschavingen en natuurvolken was het heel normaal om met stenen te helen. Edelstenen zijn zuivere ontvangers van energie. Door hun unieke vorm, structuur en samenstelling kunnen zij de energie omvormen en doorgeven, herkenbaar voor ons lichaam en onze geest. De energiebanen en energetische doorgifte worden hersteld. Heling en een nieuwe balans zijn het effect. Vanuit deze heling of balans pakt ons lichaam het zelf genezingsproces weer op.

Een edelsteen die iemand bij zich draagt, zal altijd een bepaalde werking hebben – of je dat nu wilt of niet, of je het gelooft of niet. Veel mensen dragen een amulet of ander dingetje omdat het geluk, voorspoed of een goede gezondheid brengt.

Edelstenen reinigen en opladen.

Edelstenen en mineralen reinigen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

– Koud/lauw stromend water

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder koud/lauw stromend water te houden. Houdt daarbij de intentie voor ogen dat al het negativisme wordt afgewassen, zeg dit bv hardop erbij. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Het is belangrijk dat het water niet warm is want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan. Pas wel op met broze stenen. Deze kunnen afbrokkelen. Als je twijfelt vraag het dan aan iemand die er meer verstand van heeft.

– Aarde

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vertel je intentie van het reinigen voor dat je het kristal in de grond stopt.

– Salie of wierook

Door salie of wierook te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen, kan de steen ook gereinigd worden. Spreek je intentie uit tijdens deze reiniging.

Edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen reinigen en opladen.

Edelstenen en mineralen opladen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

– Maanlicht

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk de volle maan.

– Zonlicht

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Leg vooral bij gekleurde stenen een theedoek over de steen. Zo zal deze niet verkleuren.

– Bergkristal

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

Edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen reinigen en opladen.

Edelstenen en mineralen programmeren

Kristallen kunnen worden gewijd aan het doel waarvoor je ze wilt gebruiken. Als je een nieuw kristal hebt, reinig het dan eerst en wijd het daarna in, dat focust de energie. Houdt het kristal in je handen en verbeeld je dat het door licht wordt omhuld. Zeg hardop: Ik wijd dit kristal aan het allerhoogste goed. Moge het worden gebruikt in licht en liefde.

Daarna ga je het programmeren. Houdt het kristal vast en stel je open voor innerlijke leiding. Denk aan het doel waarvoor je het wilt gebruiken en wees specifiek. Als je genezing zoekt, vertel dan precies voor welke aandoening en wat je wilt dat er gebeurt. Heb je dat eenmaal gedaan stem dan af op het kristal. Let erop dat je het juiste kristal voor het juiste doel gebruikt. Als je volledig bent afgestemd, zeg dan hardop: `ik programmeer dit kristal voor…..`.

Leg het kristal dan op een plaats waar je het vaak zult zien of draag het bij je. Het kan nuttig zijn het twee of drie keer of vaker per dag vast te houden. Misschien dien je de programmering een paar keer te herhalen. Als dat zo voelt doe het dan…

Vooral als je gaat programmeren met stenen moet je er wel wat meer over weten. Elke steen heeft zijn specifieke eigenschappen. Programmeer dus de juiste steen voor het juiste doel….Een aanrader is het boek van Judy Hall `de Kristallen gids`. Een voordelig boek dat je kunt bestellen op internet en voor mij is het de bijbel onder deze boeken.

Edelstenen reinigen en opladen. Ben je bekend met 5d energie? Dan hier nog een extra tip. Je kunt tijdens het programmeren uitspreken dat de steen alleen 5d energie en hoger opneemt en afgeeft aan de omgeving. Aangezien vrijwel iedereen zijn energieveld aan het zuiveren is en er zoveel loskomt is dit extra.

Iemand een steen schenken

Het is leuk om iemand een sieraad of steen cadeau te doen. Als je er niet zoveel vanaf weet is het onderstaande schema handig. Hierin staan de stenen die passen bij een bepaald sterrenbeeld. Dan weet je zeker dat een bepaalde steen resoneert met een bepaald persoon.  Als je voor jezelf een steen wilt aanschaffen, maar geen idee hebt wat voor kristal je wilt, maar het gewon mooi vind om er een te dragen, is je geboortedatum een goed uitgangspunt. Zo kun je een steen kiezen die met jouw sterrenbeeld resoneert…

Edelstenen per sterrenbeeld

Ram (21 maart tot en met 20 april):

Carneool, Diamant, Granaat, Heliotroop, Hematiet, Robijn, Rode jaspis, Amethist

Stier (21 april tot en met 20 mei):

Aventurijn, Smaragd, Malachiet, Mosagaat, Rozenkwarts, Azuriet

Tweelingen (21 mei tot en met 20 juni):

Agaat, Aquamarijn, Citrien, Topaas, Tijgeroog, Rutielkwarts, Calciet

Kreeft (21 juni tot en met 22 juli):

Carneool, Chalcedoon, Maansteen, Vuuragaat, Smaragd, Rhodoniet

Leeuw (23 juli tot en met 22 augustus):

Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Citrien, Diamant, Granaat, Robijn, Tijgeroog, Topaas

Maagd (23 augustus tot en met 22 september):

Carneool, Jaspis, Lapis lazuli, Peridot, Sodaliet, Rutielkwarts

Edelstenen reinigen en opladen

Weegschaal (23 september tot en met 22 oktober):

Aquamarijn, Jade, Rozenkwarts, Aventurien, Toermalijn, Maansteen, Bloedsteen

Schorpioen (23 oktober tot en met 22 november):

Agaat, Granaat, Malachiet, Obsidiaan, Opaal, Robijn, Rode jaspis, Toermalijn

Boogschutter (23 november tot en met 21 december):

Chalcedoon, Lapis lazuli, Opaal, Saffier, Turkoois, Rookkwarts, Robijn, Malachiet

Steenbok (22 december tot en met 20 januari):

Bergkristal, Rookkwarts, Obsidiaan, Zwarte toermalijn, Onyx, Malachiet, Turkoois

Waterman (21 januari tot en met 20 februari):

Aquamarijn, Chrysocolla, Groene fluoriet, Turkoois, Amethist, Obsidiaan

Vissen (21 februari tot en met 20 maart):

Amethist, Aquamarijn, Fluoriet, Turkoois, Maansteen

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

1 reactie op “Edelstenen reinigen en programmeren – Laat ze hun werk doen en jou helpen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL