aarden en gronden

Aarden en gronden is echt nodig

aarden en gronden

Aarden en gronden is belangrijk

We hebben er vaak over gehoord. Bij elke cursus hadden ze het hierover. Bij elke oefening begonnen ze met aarden. Maar doe je dit nog steeds wel eens? Wist je dat dit ook bij het dagelijkse leven hoort…

Vooral als je hooggevoelig bent en doordat er steeds meer licht en energie vanuit de kosmos naar ons toe wordt gestuurd, is gronden en aarden nog steeds belangrijk om regelmatig te doen.

Naarmate wij ons verder ontwikkelen kunnen we meer licht en energie in ons lichaam dragen. Energie is echter altijd in beweging en heeft dus een plaats nodig om naar toe te stromen. De energie kan alleen je lichaam in komen, als er een juiste verbinding is met de aarde. Je bent dan een kanaal voor de energie, die vanuit de kosmos via jou naar de aarde stroomt.

Wat gebeurt er als je goed gegrond bent?

Een juiste gronding betekent dat je aanwezig bent in je lichaam en dat je een energetische verbinding hebt met de aarde, die goed doorstroomt. Dit gaat via je basischakra en je voetchakras. Het mooie van juist gronden is, dat je toegang hebt tot je eigen energie, kracht en je wijsheid. Je staat letterlijk stevig in je schoenen. Nu is het gemakkelijker om energieën en emoties van anderen, letterlijk langs je te laten afglijden. Je bent niet zo snel meer uit balans te brengen. Het maakt je stabiel, steviger en je zit goed in je vel.

Blokkades bij aarden en gronden

Soms zijn er blokkades die ons verhinderen om volledig aanwezig te zijn. Door ervaringen uit het verleden, bevinden sommige mensen zich vaak buiten hun lichaam. Of we willen juist niet graag op aarde zijn. Om ons volledig hier op aarde te ontplooien, is het echter noodzakelijk om volledig te gronden.

aarden en gronden

Wat zijn de symptomen van niet goed geaard zijn:

Dit zijn symptomen die ook een andere oorzaak kunnen hebben natuurlijk, maar op zich wel vaak met slecht gronden en aarden te maken hebben.

– Dromerig zijn, met je hoofd in de wolken leven

– Gemakkelijk uit evenwicht te brengen (lichamelijk en/of mentaal)

– Verward spreken, dingen door elkaar halen.

– Afwezig zijn, niet luisteren.

– Duizelig zijn

– Bang, niet veilig voelen.

– Veel piekeren en nadenken.

– Niet goed ademen

– Ideeën niet kunnen omzetten in daden.

– Niet goed kunnen voelen, wat je lichaam aangeeft.

– Vaak twijfelen.

– Niet goed voor jezelf zorgen.

– Moeite met grenzen aangeven en voor jezelf opkomen.

Best wel een heftig rijtje van symptomen, waar veel mensen mee te maken hebben. Goed aarden en gronden, kan dus erg belangrijk zijn, om beter te functioneren in het leven. Het is dus best wel verstandig om hier aandacht aan te geven.

De gevolgen van slechte aarding kunnen ernstig zijn. Het kan leiden tot bepaalde ziektes, neiging tot verslavingen, eetstoornissen, paniekaanvallen, burn-out, aangaan van ongezonde relaties en eindeloos blijven hangen in situaties die niet bij je passen. Nogmaals, dit kan zo zijn. Dit geldt niet voor iedereen en verschilt erg per persoon, in mate van de gevoeligheid hiervoor.

Welke oefening om te aarden en gronden?

Er zijn vele oefeningen om dit te doen. Internet en youtube staan er vol mee. Zoek het maar eens op en pik die oefeningen eruit die bij jou passen. Mijn favoriete oefening van gronden en aarden is simpel en krachtig. Probeer dit dagelijks (of zoveel als lukt) te doen.

aarden en gronden

De oefening:

Ga naar buiten. Het liefste in de natuur. Maar mag ook in je tuin of in een park. En anders gewoon op de straatstenen of binnen in je huis. Ga zitten op een stoel of bank of blijf op je benen staan. Zie vanuit je voetzolen twee buizen of wortels, de aarde in groeien. Zie deze buizen of wortels steeds verder de aarde in zakken. Helemaal tot het middelste van de aarde. Je zult de energie nu extra voelen stromen. Houdt dit vol zo lang je wilt. Doe dit regelmatig, het liefste elke dag. Visualiseren is een kwestie van proberen en doen. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het zal gaan!

Ook als je onderweg bent, als je bijvoorbeeld ergens naar toe loopt, kun je extra aarden en gronden. Maar ook bij het afwassen of stofzuigen. Voel je voeten extra de grond in zakken, voel de aarde. Visualiseer eventueel dat je bij elke voetstap, een wortel of buis de aarde in ziet verdwijnen. Zo kun je praktisch aarden en gronden bij dagelijkse bezigheden.

Vooral in de natuur lopen en bijvoorbeeld op het strand met blote voeten zijn ideale manieren om te aarden en gronden. Maak er bewust gebruik van, als je daar bent, door extra op je voetstappen te letten…

Ook bomen zijn een bijzondere bijdrage, bij aarden en gronden. Ga eens met je rug tegen een oude boom zitten en deze boom zal voor jou de energie opnemen die jij kwijt wilt….

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN