aura

Aura. Wat is dat en hoe werkt dat?

aura

Aura

Aura is een energieveld dat we allemaal om ons heen hebben. Het bestaat uit verschillenden lagen. Een plant en een dier hebben ook een aura. In dit artikel beperken we ons tot het lichaam van de mens. Alles is energie. Die uitdrukking heb je al vaker gehoord. We bestaan voor 98% uit energie en we bestaan voornamelijk uit atomen. Als je deze atomen onder een microscoop bekijkt, zie je dat ze continue bewegen. Deze energie zit dus ook om ons heen. Dat is ons aura. Dat is wat anders als de chakra`s.

Alle religies zijn het op zich wel eens dat dit fenomeen bestaat. Al eeuwen lang trouwens. De wetenschap doet natuurlijk weer moeilijk. Maar ook hier worden steeds meer artikelen over het bestaan van de aura gepubliceerd. Voor de bewuste mens is het een gegeven…

Een aura ziet er anders uit bij bepaalde emoties. De aura van iemand die gelukkig is ziet er anders uit dan de aura van iemand die verdrietig is. De aura heeft bepaalde kleuren. Een aura healer kan verstoringen zien in de aura. En dit herstellen door healing. Denk nu niet dat dit voor veel mensen is weggelegd. Alleen mensen met bepaalde hooggevoelige eigenschappen kunnen zich hierin trainen. In principe zijn er 7 verschillende lagen. In de praktijk worden 4 lagen als de meest belangrijke gezien.

4 lagen

1 – Het etherisch lichaam: Dit is het eerste subtiele lichaam dat we kunnen voelen. Het heeft dezelfde vorm en afmeting als het fysieke lichaam. Het bevindt zich 0,5 tot 5 cm buiten het lichaam en kan met de handen worden gevoeld. Genezers maken vaak ook gebruik van deze laag. De kleur van deze etherische laag varieert van lichtblauw tot grijs.

2 – Het emotionele lichaam: Een andere benaming is het fijnstoffelijke lichaam. Het is verbonden met onze gevoelens. Het bevindt zich 2,5 tot 7,5 cm buiten het lichaam. De kleuren variëren enorm, afhankelijk van hoe men zich voelt. Gevoelens van liefde en plezier maken deze laag helder. Verwarde gevoelens maken deze laag donker en modderig.

3 – Het mentale lichaam: Deze is verbonden met onze gedachten en mentale processen. In dit lichaam kunnen gedachten als vormen gezien worden. Het is meestal geel van kleur. Het bevindt zich 7 tot 20 cm buiten het lichaam.

4 – Het astrale lichaam: Dit lichaam is onze verbinding met de spirituele wereld. Deze laag kan alle kleuren van de regenboog hebben net zoals het emotionele lichaam. Vaak heeft het ook een zachtroze kleur, vooral bij een liefdevol mens. Het bevindt zich 15 tot 30 cm buiten het lichaam.

Dan zijn er nog 3 lichamen meer die tot een meter vanaf je lichaam zich kunnen bevinden. Die bespreken we nu niet.

aura

Iemand kan een dun of juist dik aura hebben. Hoe gezonder jouw fysieke lichaam en hoe beter jouw mentale en emotionele conditie is, hoe sterker jouw aura. Een sterk aura maakt je minder vatbaar voor negatieve invloeden van anderen. Een zwak aura geeft je minder bescherming, je wordt kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en stemmingen van anderen. Ook kunnen er gaten in het aura zitten waardoor bepaalde energie kan weglekken. Dit kan weer ziektes en uitputting veroorzaken.

Waardoor er verstoringen of blokkades optreden in een aura is bij iedereen verschillend. Wat heb je meegemaakt in je leven, hoe heb je geleerd daarmee om te gaan of te verwerken en los te laten? Hoe heb je geleerd om bepaalde situaties of gebeurtenissen te interpreteren? Wat voor de een geen probleem is kan het voor een ander wel zijn. Ieder mens is uniek en ieder mens verwerkt dingen op zijn of haar manier.

In veel artikelen over de aura zit een oefening om te oefenen hoe je een aura kunt leren zien. Dit is interessant voor een kleine groep mensen maar niet echt realistisch voor velen. Ik plaats hieronder oefeningen/rituelen die je zelf kunt doen, om je te beschermen tegen de negatieve invloed van de aura van anderen.

Oefeningen/rituelen

–  Gronden: Vooral als je veel contact hebt met de buitenwereld via je kruin. Ook voor hooggevoelige mensen nuttig. Als je voelt dat je veel zweeft zeg maar, is het belangrijk om weer contact te maken met de aarde. Je mag dit net zo vaak doen als jij wilt en goed voelt.

– Oefening/ritueel: Ga op een stoel zitten of staand mag ook. Haal rustig adem en probeer even helemaal tot jezelf te komen. Zorg dat je even alleen bent, zonder andere geluiden enzo. Visualiseer dat er vanuit je voetzolen twee wortels of buizen de aarde in groeien. Zie ze steeds verder en verder de aarde in groeien tot het middelste van de aarde. Visualiseren is in het begin niet gemakkelijk. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het gaat. Vaak voel je het wel meteen aan je voeten. Een zeer nuttige en waardevolle oefening om je meer te beschermen tegen de negatieve energie van anderen.

– Beschermen: Dit is voor iedereen nuttig om te doen. Ik doe het zelf elke dag als ik op sta. Het helpt je te beschermen tegen negatieve energie van anderen.

– Oefening/ritueel: Je kunt een wit licht om je heen visualiseren. Je kunt dit ook door Aartsengel Michael laten doen. Deze engel is liefde, laat je beschermen door zijn beschermende pilaar van licht. Ik heb dit ritueel uitgebreid beschreven in een ander artikel. Klik op link.

– Aura schoonmaken: Je kunt dit zelf doen. Denk nou niet dat je al je problemen even uit je aura weghaalt. Maar je kunt wel bepaald vuil wat om je heen zit hiermee weghalen.

– Oefening/ritueel: Steek een stokje salie aan. Je kan het daarna uitblazen en het zal roken en gloeien. Haal dit brandende stokje helemaal langs je lichaam. Op 5 a 10 cm afstand en langs je hele lichaam. Spreek daarbij hardop uit: Ik reinig mijn aura van negatieve energie. Herhaal dit steeds tijdens het ritueel.

– Edelstenen dragen die je beschermen: Bepaalde edelstenen hebben de eigenschap dat ze je kunnen beschermen tegen negatieve energie van anderen.

– Oefening/ritueel: Je kunt deze edelstenen bij dragen als hanger aan een ketting of gewoon in je broekzak dragen. Wat belangrijk is dat je de steen programmeert om jou te beschermen. Ook zal je hem af en toe moeten reinigen. Ik heb dit ritueel uitgebreid beschreven in een ander artikel. Klik op link. De volgende stenen zijn hiervoor geschikt: zwarte toermalijn, amethist, rookkwarts, amber en git.

aura

Healing

Als er echt sprake is van gaten in je aura of dat er ernstig vuil of verstoring in je aura zit, kan dit vervelend zijn. Het kan bepaalde klachten of ziektes in je lichaam veroorzaken. Je huisarts of de specialist in het ziekenhuis kan hier niets aan veranderen. Natuurlijk raad ik je wel aan om deze weg eerst te volgen, want er kan wat anders aan de hand zijn natuurlijk. Maar als je weet dat er ernstige verstoringen in je aura zijn, dan zijn er bepaalde healers die je hiermee kunnen helpen. Dit zijn specialisten op het gebied van aura healing. Ik heb zelf hier geen ervaring mee.

Geleide meditaties

Een ander hulpmiddel wat je kunt doen is het volgen van een geleide meditatie om je aura te reinigen. Er staan er velen op youtube. Ik heb er zelf eentje gemaakt om je aura te reinigen en nieuwe energie op te doen. Deze duurt wel 24 minuten. Dus als je dit doet, wel je afzonderen, hoofdtelefoon op en gewoon ondergaan. Zeker de moeite waard!

https://youtu.be/d9lGFYX2xmE

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN