Geleide meditaties


Geleide meditaties

bewustzijnsgroei

Nut van een geleide meditatie

Het nut van een geleide meditatie is, dat je heel effectief aan een onderwerp kan werken. Dit kan zijn dat je iets wilt loslaten of dat je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen of dat je iets in je leven wilt veranderen. Je wordt door de muziek en de stem als het ware op reis genomen. Je hoeft alleen maar te luisteren en te ondergaan. De stem vertelt je precies wat je moet doen. In het begin probeert de stem en de muziek je in een meditatieve staat te brengen. Daarna volgt er een verhaal wat je volgt en bij jezelf uitvoert.

Op zich hoef je dus geen ervaring in het mediteren te hebben, om deze geleide meditaties te volgen. Je kunt je heerlijk op een ontspannen manier, laten leiden door de stem en de muziek.

Visualiseren en voelen

Bij een geleide meditatie volg je een stem. Als je het onderwerp of het verhaal voor je visualiseert, maak je de uitkomst van de meditatie veel krachtiger. Visualiseren is een van de krachtigste middelen, waarmee je zaken in je leven kunt veranderen. In het begin is dit lastig omdat je dit niet gewend bent. Maar elke keer dat je het doet, gaat het een beetje beter. Hou dit visualiseren erbij echt vol want dit is heel erg belangrijk, voor een positief resultaat.

Visualiseren is niets anders dan dagdromen en het ook daadwerkelijk, als een fantasie beeld of film voor je zien.

In deze meditaties gaan we nog een stapje verder en wordt er ook een beroep gedaan, dat je iets moet voelen. Bijvoorbeeld bepaalde emoties. Dit is heel erg moeilijk. Vooral in het begin. Toch is dit zo de moeite waard om te oefenen en erbij te gebruiken.

Als het je lukt om te mediteren, visualiseren en te voelen tegelijk dan zullen de positieve resultaten je verbazen. Het is wel een proces wat je moet leren en lukt niet meteen in het begin. Door te oefenen en te doen, zal dit stapje voor stapje beter gaan. Maar dit is zo de moeite waard, om in je leven te integreren.

Als het je lukt om te visualiseren met gevoel dan kun je in de toekomst, je eigen toekomst helemaal zelf creëren. Visualiseren in combinatie met voelen is een erg krachtig gereedschap, om zaken te veranderen.

Als je gebruik gaat maken van deze geleide meditaties, realiseer je dan dat het niet allemaal vanzelf gaat. Visualiseren klinkt als heel gemakkelijk, maar is dit niet. Door te oefenen en te herhalen, zal dit steeds beter gaan. Ook terugkomende gedachten en je focus vast houden bij het mediteren, is in het begin lastig en zal steeds beter gaan, naarmate je dit meer oefent. Het voelen van een emotie in je verbeelding, is heel erg moeilijk. Probeer dit wel, want ook al is dit erg moeilijk, het resultaat zal optimaal zijn hierdoor.

Het leuke van deze geleide meditaties is, dat je ze ook kan doen bv als je in de trein zit. Stel je voor je bent op weg naar een belangrijke afspraak en je doet van tevoren de geleide meditatie over meer zelf vertouwen. Dit zal je afspraak zeker positief beïnvloeden.

Wat ik je mee wil geven tenslotte is `hou vol`. Aan jezelf werken is een proces, wat niet vanzelf gaat. Het vraagt een inspanning van jou. Het vraagt om doorzettingsvermogen. Het kan zijn dat je nog niet klaar bent, voor een verandering en deze dus nog niet komt. Dit heeft vaak te maken met bepaalde levenslessen, die je nog moet ervaren of leren. Maar dan zijn er nog genoeg andere zaken, waar je aan kunt werken.

Hou vol en ga ervoor!

Namaste

Paul Wezenbeek

Je kunt via het hoofdmenu of onderstaande linkjes de meditaties bereiken.

Angst en stress loslaten douche

Beginnen met mediteren

Een wens manifesteren

Goed slapen of totaal ontspannen

Loslaten en reinigen met een thema

Meer zelfvertrouwen ontwikkelen

Nieuwe energie opdoen

Opladen met positiviteit douche

Reinigen van je chakra`s

Van jezelf houden

 
en_USEN