het derde oog

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

het derde oog

Het derde oog

Je krijgt een ingeving. Je loopt in het bos en kan twee paden kiezen, je gevoel zegt dat je het rechter pad moet kiezen. De telefoon gaat en je weet wie er belt. Je ontmoet iemand en je gevoel zegt dat deze persoon niet te vertrouwen is. Je ziet iets onverklaarbaars in de kamer bewegen. Intuïtie. Allemaal zaken die met het derde oog te maken hebben. Als je groeit in het spirituele proces krijg je hier zeker mee te maken. Hoe meer je derde oog zich opent, hoe meer je intuïtie zal groeien. Soms kun jij al voorspellen wat er gaat gebeuren voordat iets daadwerkelijk plaatsvindt. Let it happen! Wanneer je beslissingen moet nemen is het heel goed mogelijk dat je ineens in een flits ziet hoe het moet zijn. Het derde oog, laat het zo zijn!

Openen van het derde oog is een proces

Het openen van het derde oog is een proces. Als je er aan toe bent kan het gebeuren. Je voelt een bepaalde druk op deze plek. Dit verdwijnt weer. Maanden later gebeurt het weer. Het is niet zo dat het in een keer opent. Het gaat met vallen en opstaan zeg maar en kan lange tijd duren. Het derde oog zit op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, maar dan net iets hoger. Het centrale punt voor je intuïtie, verbeelding en innerlijke wijsheid. Dit punt kunnen we fysiek niet waarnemen als een oog. Het is een energetisch oog. Dit punt staat in verbinding met de pijnappelklier. Als de pijnappelklier wordt geactiveerd opent het derde oog zich…….Dit artikel gaat over het derde oog.

Als het derde oog zich in de toekomst verder ontwikkeld kun je hiermee helder zien en andere dimensies waarnemen. Een zeer belangrijk en interessant gegeven in jouw spirituele groei. Het kan zijn dat je voelt dat het jeukt op je voorhoofd, of dat je het gevoel hebt dat er een rode gezwollen plek zit. Dit zijn tekenen dat je derde oog bezig is open te gaan. Je zal dan ook stipjes, flitsjes en dergelijke zien. Je ziet dan al de energie van engelen wanneer ze om je heen bewegen.

Tekenen van het openen van het derde oog

Je dromen worden levendiger en je kunt ze beter onthouden. Je voelt je vredig. Je voelt entiteiten. Je ziet entiteiten. Je maakt vaak Deja vu’s mee. Je hoort dingen die ander niet horen. Je hebt visioenen of ziet dingen die andere niet zien. Je hebt de behoefte om meer te mediteren. Je wordt creatiever en zit vol met creatieve ideeën. Je weet iets al voordat het gebeurt. Je weet wat je doel is in dit leven. Je hebt je gids ontmoet of voelt dat je wordt begeleid. Je voelt andere mensen hun emoties. Je ziet aura’s. Je hebt vaak een onderbuikgevoel (intuïtie). Je voelt tintelingen bij je derde oog chakra. Je ziet (soms) energie door de kamer gaan.

het derde oog

Oefening om je derde oog te openen

Stap 1: Ga rechtop zitten in een comfortabele houding.

Stap 2: Adem een aantal keer diep in door de neus, let erop dat je ademhaling in de buik zit. En vervolgens blaas je de lucht uit, via de mond, en tijdens deze uitademingen, verlaat telkens de spanning je lichaam, steeds verder en verder, tot je helemaal ontspannen bent.

Stap 3: Eenmaal klaar, breng je je alertheid op het plekje tussen je wenkbrauwen en dan heel lichtjes naar boven.

Stap 4: Stel je een indigoblauwe bal van licht voor, recht voor je derde oog, zie het, voel het..

Stap 5: Neem een diepe ademhaling en houdt je adem in, vervolgens bijt je lichtjes op je tong met je voortanden. Tijdens je uitademing laat je tijdens de gehele uitademing de toon THOHH… (Thoowww) klinken. Als je het de goede hoogte van de toon hebt gevonden, dan voel je het op je derde oog trillen. Doe dit vervolgens 6 keer achter elkaar.

Spirituele hulp

Ja mag dit bv een paar dagen herhalen. Je kunt hier hoofdpijn van krijgen maar dat trekt weer weg. Als je er nog niet aan toe bent dat je derde oog open gaat dan kun je oefenen wat je wilt maar gebeurt dit niet. Ga dus niet lopen forceren maar voel wat er gebeurt. Neem de tijd, het kan een lang proces zijn. Sommige processen in spirituele groei duren jaren! Soms vele jaren! Wat ik bedoel aan te geven is dat als er niets gebeurt het ook goed voor je is. Dan ben je er nog niet klaar voor en dat is prima!

Veel succes.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

1 thought on “Het derde oog – Wat is dit – Wat doet het – Waar zit het”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN