innerlijk kind helen

Ritueel innerlijk kind helen met Aartsengel Metatron

innerlijk kind helen

Eerste stappen bij het innerlijk kind helen

We hebben allemaal er voor gekozen, om als ziel naar de aarde te komen. Hier op aarde willen we levenslessen en ervaringen opdoen. Onze ziel wil hierdoor groeien, om uiteindelijk niet meer terug te hoeven keren. Dit proces gaat langzaam, de meeste van ons hebben al vele incarnaties op aarde meegemaakt. Dit artikel gaat over jouw jeugd.

Vanaf het moment van geboorte totdat we ongeveer 9 jaar oud zijn, kunnen er ervaringen en levenslessen gebeuren die een litteken achter laten op ons verdere leven. Hierdoor kunnen we moeite hebben, om ons te ontwikkelen zoals we graag zouden willen zien.

Voorbeelden van innerlijk kind helen

Een voorbeeld kan zijn, dat een pas geboren kind tijdelijk in een couveuse moet opgroeien. Het kind begrijpt dit niet en voelt zich in de steek gelaten. Later kun je hierdoor moeite hebben met je emotionele binding in relaties met anderen.

Een ander voorbeeld kan zijn, dat een kind nooit gestimuleerd wordt. Het wordt aan zijn lot overgelaten. Later kun je dan moeite hebben om je leven op orde te krijgen. Ik heb hier persoonlijk mee te maken gehad. Bij iedereen verloopt zo een proces anders, maar nu op latere leeftijd worstel ik nog steeds met deze gevolgen.

Het hoeft dus niet altijd te gaan om misbruik, geweld, drugs of alcohol. Er kan van alles mis gaan in onze jonge levensjaren. Ons innerlijk kind trekt zich terug en komt niet tot ontwikkeling. Wees je bewust dat je ziel hier voor kiest, om bepaalde levenslessen of ervaringen te leren. Deze levenslessen kunnen je hele leven duren en beïnvloeden. Door dit artikel te lezen ben jij al een stuk bewust, dat je ook de keuze hebt om te veranderen…

Wat is het innerlijk kind?

Je innerlijke kind vorm je op basis van je ervaringen, tijdens je jeugdjaren. Je ontwikkelt tijdens deze periode allerlei vaardigheden, die je in je leven nodig hebt. In de onderste drie chakra`s zit je innerlijk kind. Zie het als een onzichtbaar kindje, dat in ons allemaal zit. Het is belangrijk voor onze ontwikkeling. Als de ontwikkeling van het innerlijk kind achter blijft, heeft dat negatieve invloed op onze eigen ontwikkeling.

innerlijk kind helen

Innerlijk kind helen

Als we hiervan ons bewust zijn, kunnen we aan de slag gaan om te werken aan het innerlijk kind helen. Dit is een lang proces, wat je niet even in een paar momenten oplost. Hier zal je serieus aan moeten werken, maar dit is zo de moeite waard! Het volgende ritueel is een mooie en krachtige eerste stap.

Aarstengel Metatron

We gaan in dit ritueel gebruik maken van de hulp van Aarstengel Metatron. Deze engel helpt kinderen in het bijzonder. Zijn naam betekent, licht van god. Zijn specialiteit is het begeleiden van kinderen, maar ook voor het ontwikkelen van het innerlijk kind, helpt hij graag. Perfect dus, voor het innerlijk kind helen. De kleur van deze engel is violet.

Het ritueel innerlijk kind helen voorbereiden

In dit ritueel is het belangrijk om te visualiseren. Dit is in het begin niet gemakkelijk. Probeer om een film of tv serie voor je te zien, waarin het verhaal zich afspeelt. Echt waar, hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker dit gaat. Ik vraag je ook om te voelen, dit is niet gemakkelijk. Maar probeer het! De combinatie van visualiseren en voelen is namelijk zeer krachtig! In het ritueel komt een situatie aan bod, welke je mee gemaakt hebt in jouw jonge jaren en waar je dus nog mee worstelt, op latere leeftijd. Denk hier dus over na, voor je begint!

Zorg dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon even uit. Trek je terug op een plaats waar je alleen bent. Steek bv een kaars aan. Zet een prettig rustig muziekje op. Ontspan en ontspan… Voel de spanning van je af glijden en neem hier even de tijd voor.

We gaan eerst aarden. Zie vanuit je voeten, wortels of buizen, de grond in groeien. Zie deze wortels of buizen, verder de aarde in groeien. Helemaal tot het midden van de aarde. Zie het voor je. Neem hier even de tijd voor. Als je er klaar voor bent, gaan we eerst Aartsengel Metatron aanroepen om ons te helpen.

Het is verstandig om eerst het ritueel, een paar keer door te lezen. Tijdens het visualiseren en voelen is het nuttig om je ogen te sluiten. Lezen en je ogen sluiten, gaat echter niet samen! Je kunt het ook in deeltjes doen. Stukje lezen en stukje visualiseren…

Als ik persoonlijk dit soort rituelen uitvoer, vind ik het fijn om een muziekje op te zetten. Mijn persoonlijke favoriet is de volgende video die op youtube staat. De muziek die hier bij hoort, geeft mij zoveel rust…. Als je de video laat lopen en het scherm minimaliseert, hoor je alleen de muziek.

Ritueel innerlijk kind helen

Roep nu eerst Aartsengel Metatron aan.

Zeg hardop:

Aartsengel Metatron, ik roep u aan.

Aartsengel Metatron, ik roep u aan.

Aartsengel Metatron, ik roep u aan.

Aartsengel Metatron, help mij om mijn innerlijk kind te helen.

Aartsengel Metatron, help mij om mijn innerlijk kind te helen.

Aartsengel Metatron, help mij om mijn innerlijk kind te helen.

Probeer nu een gouden kleur in te ademen. Zie dit voor je. Probeer je hele lichaam te vullen met een gouden kleur. Deze gouden kleur is helend en helpt ons bij dit ritueel. Neem hier even de tijd voor. Probeer ook zoveel als mogelijk te ontspannen en rustig adem te halen. Zie de kleur goud jouw lichaam vullen.

innerlijk kind helen

Visualiseer nu het volgende, lees dit eerst en sluit dan je ogen of doe het in kleine partjes. Dat is aan jou.

Je bent buiten in de natuur. Je bent alleen. Je loopt rustig op een pad en het zonnetje schijnt. Je voelt je ontspannen en rustig. Je geniet van de mooie natuur om je heen. Je ziet mooie bomen en bloemen op het pad dat je volgt. Je hoort de vogeltjes vrolijk fluiten. Het is zo mooi en magisch om je heen. In de verte zie je een open plek. Een grasveld en je voelt dat er wat magisch te gebeuren staat. Langzaam nader je deze open plek. Het is een rond grasveld met mooie bloemen en er vliegen mooie vlinders in de rondte. Je gaat in het gras zitten en voelt je fijn en vredig. Aan de andere kant van het grasveld zie je een engel, ook in het gras zitten. De engel heeft een violette kleur en is prachtig om te zien. Je weet dat dit Aartsengel Metatron is. Je geniet van dit bijzondere moment. Plots hoor je een klein kind huilen en je ziet dat de engel om zich heen kijkt. Het huilen wordt steeds intenser en de engel ziet het kleine kind. Aartsengel Metatron pakt het kind op en gaat weer zitten. Hij zet het kind in zijn schoot.

Zie dit allemaal gebeuren. Zie dit voor je als een film! Lees dus eerst en sluit dan je ogen en zie het voor je gebeuren. Lees en visualiseer eventueel in stukjes. Neem rustig de tijd ervoor, doe het in jouw tempo.

De engel probeert het kind te troosten en geeft hem al zijn liefde. Hij vraagt aan het kind: `Wat is er aan de hand? Wat is er met je gebeurd? Ineens kom je tot besef dat jij dit kind bent. Probeer te voelen dat je veilig bent, in de armen van deze engel. Engelen oordelen niet en zijn puur liefde. Voel je veilig in deze situatie. Zie dit tafereel voor je en probeer te voelen, dat je veilig bent onder de hoede van de prachtige Aartsengel Metatron. Je ziet voor je dat de engel, het kleine kind (jou dus!) liefdevol in zijn armen neemt en uitlegt wat er precies is gebeurd en waarom dit gebeurde. Jij alleen weet nu waarover dit gaat! Probeer het verdriet of de angst hiervan voor je te halen en probeer dit nu te voelen. Neem hier even de tijd voor.

Zeg nu hardop en vul dit zelf in:

Aartsengel Metatron, help mij mijn angst en verdriet over …… te helen.

Aartsengel Metatron, help mij mijn angst en verdriet over …… te helen.

Aartsengel Metatron, help mij mijn angst en verdriet over …… te helen.

Het kan zijn dat je nu zelf emotioneel wordt omdat het nu zo dichtbij is, laat dit toe! Dit is oke en dit mag en is goed zelfs! Probeer dit te voelen en toe te laten…

innerlijk kind helen

Nu ga je terug naar de open plek. Je ziet dat de engel het kleine kind (jou dus!), nog steeds liefdevol in zijn armen heeft. De engel helpt het kleine kind, om te begrijpen wat er is gebeurd en vertelt het kind dat hij altijd bij hem of haar zal zijn. De engel vertelt het kind, dat deze zijn angst en verdriet over deze situatie mag loslaten. De engel zegt, dat hij het kind altijd zal beschermen en je ziet dat het kind gaat lachen en weer vrolijk wordt. Jij bent dit kind en probeer nu zelf ook te voelen, dat genezing optreedt. Probeer je opgelucht te voelen en realiseer je, dat je deze angst en het verdriet mag loslaten. Het innerlijk kind helen is nu volop bezig! Neem je tijd hiervoor.

Dank ten slotte de engel voor de hulp.

Zeg hardop:

Aartsengel Metatron, dank u voor het helpen mijn innerlijk kind te helen.

Aartsengel Metatron, dank u voor het helpen mijn innerlijk kind te helen.

Aartsengel Metatron, dank u voor het helpen mijn innerlijk kind te helen.

Tot slot

Het is niet gemakkelijk om dit de eerste keer al perfect uit te voeren. Maar elke keer dat je dit herhaalt, zal het gemakkelijker gaan. Aan je zelf werken, is ook een lange weg volgen. Blijven herhalen dus en elke keer als je een kleine verandering voelt of meemaakt, dank het universum dan voor de hulp.

Succes lief mens!

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN