Dimensies

Kenmerken van dimensies. Kenmerken van de eerst negen dimensies.

kenmerken van dimensies

Kenmerken van dimensies

Wat is een dimensie?

Een dimensie is geen tastbaar iets, je kunt het niet zien of aanraken. Het is een staat van bewustzijn, dat je slechts kunt ervaren. Bij iedereen die op aarde leeft is sprake van een ontwikkeling van zijn/haar bewustzijn. Hoe meer we bewust worden van onszelf en alles om ons heen en daar naar leven, hoe sneller we ontwikkelen. Je ontwikkelt je in je eigen tempo, ieder zijn proces is anders. En dat is prima, het is geen wedstrijd….

Naar de 5e dimensie

Er is al veel over geschreven. De aarde en de mensheid verschuift van de 3e, via de 4e naar de 5e dimensie. Een proces van vele jaren. Dit proces is al tijden aan de gang. Hoe lang het gaat duren voor de aarde en mensheid de 5e dimensie gaat bereiken weet niemand precies. Als je hier meer over wilt lezen raad ik je aan om mijn artikel hierover te lezen.

Kenmerken van dimensies

Overzicht van dimensies

Dit artikel beschrijft de eerste negen dimensies. Er zijn er nog meer. Dit is geschreven door de Amerikaanse helderziende Amorah Quan Yin. Zij heeft dit mogen ervaren en opgeschreven. De beschrijving hieronder is dus haar tekst. Het is vaak niet gemakkelijk om te begrijpen. Weinig mensen op de huidige aarde zullen ervaringen hebben uit de dimensies boven de vijfde dimensies. Het is wel interessant om te weten dat alle hulp die we krijgen uit het universum, zoals engelen en gidsen zich in deze hogere dimensies bevinden. Hieronder volgen kenmerken van dimensies.

Eerste dimensie:

Het rijk van de pure mineralen als houders van bewustzijn. Zij hebben echter geen eigen bewustzijn en zijn zich niet van zichzelf bewust.

Tweede dimensie:

De lagere astrale dimensies waarin het bewustzijn zich ziet als alles wat er bestaat. Onbewust van de geest , zonder ziel, en helemaal op zichzelf gericht. Tevens het rijk van bepaalde soorten elementtalen die geen eigen bewustzijn hebben tenzij het door een of andere overheersende kracht wordt gestuurd. Bevat ook onderwereld-aspecten van wat in het boeddhisme de bardo’s genoemd wordt, ook wel bekend als het rijk van de hel. Het rijk van de planten soorten.

Derde dimensie:

De fysieke wereld en corresponderende astrale dimensies verankerd in de realiteit gebaseerd op lineaire tijd en ruimte. Alles in deze dimensie bestaat uit maximaal 9000 trillingen per seconde.Dit is de dimensie waarin het menselijk bewustzijn verblijft.

kenmerken van dimensies

Vierde dimensie:

Wezens behouden bewustzijn als gevoelens en gedachten gebaseerd op gevoelens. Deze dimensie kent zowel duistere als lichte polariteiten.
De lichtrijken bestaan uit de ”steden van het licht” en degenen die een trillingniveau bereikt hebben van 9000 tot 12.000 trillingen per seconde. Hier is het bewustzijn van het eerste stadium van het Christusbewustzijn, gevolgd door ascensie. Veel gidsen, engelen en Verheven Meesters stimuleren de drie-dimensionale mensen die open staan en bereid zijn tot spirituele groei en evolutie. Mensen worden ook beïnvloed door de duistere astrale tegenhanger die in deze dimensie bestaat.

Vijfde dimensie:

Ook deze dimensie heeft duistere en lichte polariteiten.Wezens behouden hun gecombineerde etherische vorm van de derde en vierde dimensie, maar met verfijningen en de vrijheid om deze vorm naar keuze te veranderen. De lichtaspecten van deze dimensie omvatten de meeste van de persoonlijke gidsen voor de mensen en dienstbaarheidsengelen, veel van de Verheven Meesters en leden van de Grote Witte Broederschap, inwijdingsscholen van tussenniveau, de karmische raad, Schitterende Deva’s en beschermengelen.

Vanaf deze dimensie kun je niet meer spreken in termen van trillingen per seconde omdat ze zich buiten de beperkingen van tijd en ruimte bevindt, ofschoon er wel naar keuze een verbinding met tijd en ruimte gemaakt kan worden. Dit is ook de dimensie van het geactualiseerde Christus- en Boeddha-bewustzijn onmiddellijk na de voltooiing van de incarnatie, ascensie, en overgang door de Steden van het Licht in de vierde dimensie. Dromen waarin je kunt vliegen, en ook dromen van genezing, hogere ervaringen en leringen vinden in deze dimensie plaats.

Dit is de dimensionale, causale sfeer waarin mensen tijdens de droomtijd in de lagere dimensionale werelden manifesteren en creëren. Met andere woorden, het is de plaats hun leven al dromend naar de realiteit van tijd en ruimte brengen, vervolgens wakker worden en de dromen in het leven verwerkelijken. Hier vinden hoger bewustzijn, heldere dromen en witte magie plaats.

Zesde dimensie:

Dit is de dimensie van de Hoge Raad, de aartsengelen die de verbinding met de aarde vormen, de Raad van Ouderen, en het begin van het collectief bewustzijn. Vanaf dit niveau zijn de dimensies uitsluitend van het Licht. Het collectief bewustzijn in deze dimensie is dat van zielen die opgedeeld zijn.

Vanuit deze dimensie communiceert het Hogere Zelf met ons op het niveau van de ziel en geest. Vanuit deze dimensie wordt ons hogere doel gedicteerd. Wezens in deze dimensie kunnen het verkiezen menselijke vormen te projecteren als dat ergens goed voor is, maar eigenlijk bestaan ze in pure geometrische vormen die kenmerkend voor deze dimensie zijn. In de schepping is dit het stadium waarin gedachten, kleur en geluid een geometrische vorm aannemen en een numerologische waarde hebben.

Als wezens op dit niveau met elkaar wensen te communiceren, vermengen ze eenvoudig hun energievelden en -bewustzijn. Door deze vermenging ontstaat er een uniek rooster en beide wezens ervaren de essentiële aard van de andere hoofdzakelijk door vergelijking en wat de andere te bieden heeft. Er is een gevoel dat je de ander kent zonder dat je werkelijk het gevoel hebt dat je de andere geworden bent. Het Melchizedek -bewustzijn bestaat op dit dimensionale niveau.

kenmerken van dimensies

Zevende dimensie:

Het rijk van goddelijk geluid en harmonie. Alle wezens op dit niveau existeren als uitdrukking van de essentie door de harmonie van geluid, zowel individueel als collectief. De vorm kan niet langer rechtstreeks geprojecteerd worden zonder dimensionaal in frequentie te verminderen. Patronen worden door het geluid gevormd maar zijn vage stroming en van kleur en beweging. Gevarieerde spiraalpatronen zijn de enige beschrijfbare vormen die er zijn. Als wezens op dit niveau met elkaar wensen te communiceren, combineren ze gewoon hun geluiden, vermengen ze kleuren, en creëren ze nieuwe patronen.Door deze ervaring wordt van beiden het bewustzijn van energie voorzien en begrijpen ze elkaar volkomen.

Er bestaat ook een diepgaander begrip, dat voorkomt uit het principe: ‘Het geheel is groter dan de totale som van de delen. ‘Het is het volgende niveau van collectief bewustzijn, maar dit keer zowel met andere zielen als met de verschillende delen van jezelf. De wezens op dit niveau hebben letterlijk de sleutel om alle ervaringen en bewustzijn te vertalen in puur geluid, dat frequenties meebrengt en stromingspatronen schept. Deze geluidsfrequenties zijn de enige gemeenschappelijke taal vanuit de zevende dimensie naar beneden. Dit is het niveau van puur Melchizedek-bewustzijn, zoals de vijfde dimensie die van het Christus-bewustzijn is. Leden met dezelfde ziele-oorsprong hebben de mogelijkheid zichzelf in deze dimensie als eenzelfde wezen te ervaren terwijl ze toch de mogelijkheid behouden tot individualisering.

Achtste dimensie:

Pure kleur- en stromingspatronen zijn het kenmerk van deze sfeer.De wezens in deze dimensie existeren als zelfbewust bewustzijn dat kleur, licht en beweging uitstraalt. Als ze met elkaar communiceren is dat meer een synergetische ervaring waarbij geen van beide wezens nog het verschil tussen elkaar kan aanwijzen.

Hier vindt ware liefde voor vereniging en gemeenschap plaats. Doordat er hier in deze dimensie geen geluid is als individuele uitdrukkingswijze, is het ook het rijk van de leegte, waarvan het ware doel is zijn eenheid en uniek zijn als pure essentie en bewustzijn te ervaren.

Negende dimensie:

De oorsprong van Laoesh Shekinah, de Heilige Zuil van het Vuur, of Zuil van het Licht.Dit is de laatste dimensie waarin een lichtwezen de mogelijkheid heeft om een bewustzijn te ervaren dat afgescheiden is van de totale bovenziel waar het vandaan komt en naar keuze het collectief bewustzijn van die bovenziel kan ervaren. De enige vorm die hier bestaat is die van de zuil, of parallelle draden van heel verfijnd licht. Alles ziet eruit als puur kristallijn wit licht, dat als een prisma werkt, en kleuren naar de achtste dimensie uitstraalt. Het is de dimensie van het Metraton-bewustzijn.

Toen ik eens iets van deze dimensie mocht ervaren, was het enige wat ik nog buiten mijzelf kon waarnemen etherische kristallen. Ik had een verzameling kwartskristallen op de tafel liggen in de kamer waar mijn lichaam tijdens de ervaring was. Ik werd me er plotseling van bewust ik de kristallen nog steeds als los van mezelf kon waarnemen, hoewel het meubilair en de mensen in die kamer volledig in mijn bewustzijn opgenomen waren. Ik kreeg te horen dat het menselijk bewustzijn in de dimensies niet verder kan gaan zonder dat het lichaam verdampt.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN