Omgaan met emoties

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerste stap.

Omgaan met emoties

Omgaan met emoties

We hebben allemaal emoties, die kunnen een positieve maar ook een negatieve invloed op ons leven hebben. Ik noem er een stuk of wat: Tevreden zijn, jaloers zijn, boos zijn, blij zijn, verliefd zijn, opgewonden zijn, ongemakkelijk voelen, verdrietig zijn, angst hebben, droevig zijn, bang zijn, kalm zijn, vrijheid beleven, gelukkig voelen.

Er zijn mensen die beweren, dat ze alle emoties onder controle hebben of geen emoties meer kennen. Geloof me, die bestaan niet of je moet heel goed zoeken naar een bepaald verlicht persoon. De mate van emoties voelen kan wel van persoon tot persoon verschillen. We hebben allemaal onze levenslessen of ervaringen die we moeten leren in dit leven. Emoties zijn vaak de instrumenten waarmee dit gepaard gaat.

Meer bewust worden

Als je spiritueel groeit en meer bewust wordt, leer je als vanzelf om niet te blijven hangen in een emotie. Je kunt dan deze emotie snel weer achter je laten, Als je blijft hangen in een bepaalde negatieve emotie, kan dit zeer negatieve gevolgen hebben voor je leven op dit moment. Je raakt in een kringetje wat nauwelijks nog te doorbreken is, je raakt bijvoorbeeld in een depressie. Leren omgaan met emoties is meestal een lang en moeilijk proces.

Het is ontzettend moeilijk om een bepaalde negatieve emoties onder controle te krijgen. Met onder controle krijgen bedoel ik dan dat je deze emotie snel kunt loslaten als deze opkomt. Dus leven met een emotie, zonder dat deze je leven beheerst. Neem een voorbeeld, je bent jaloers. Je zit in een relatie en je bent steeds jaloers, als jouw vriend of vriendin contact heeft met een ander persoon. Het onder controle krijgen van deze emotie, kan voor iemand net zo moeilijk zijn, als het onder controle krijgen van een verslaving als bijvoorbeeld drugs of alcohol gebruik.

omgaan met emoties

Wet van aantrekking

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de wet van aantrekking. Dit is een belangrijke universele wet, die altijd op gaat. Als je positieve gedachten hebt , trek je positieve zaken naar je toe. Als je negatieve gedachten hebt, trek je negatieve zaken naar je toe. Vandaar ook dat ze zeggen: `in een negatieve spiraal of kringetje zitten`… Het doorbreken daarvan is erg lastig. Er zijn vele cursussen en therapieën die je hierbij kunnen helpen.

Omgaan met emoties is het leven zelf. Vaak zijn het levenslessen, die je dient te ondergaan. Als je meer bewust wordt ga je dit ontdekken. Als je dit ziet als iets wat gewoon bij je hoort of als jouw eigenschap, is het ook prima. Alleen je hebt altijd een keuze, wil je er iets mee doen ja of nee. Als je nu in een negatieve emotie zit en je wilt leren omgaan met emoties, wil ik je de volgende tips geven.

3 stappen die je kunt volgen

– Probeer de wet van aantrekking te begrijpen en probeer te begrijpen wat het met jou doet. Ook al geloof je er niet in, waarom zit je dan al die hele tijd in een negatieve spiraal? Als je positieve gedachten hebt , trek je positieve zaken naar je toe. Als je negatieve gedachten hebt, trek je negatieve zaken naar je toe. Zo simpel is het! Het is echt de waarheid.

– Probeer naar jezelf te kijken van een afstandje op een neutrale manier. Net als of iemand anders jouw beoordeelt. Doe dit bijvoorbeeld elke week een keer. Zorg dat je alleen bent en bekijk je leven. Wat gebeurt er, welke negatieve gedachten komen steeds terug. Schrijf het eens op in een schriftje. Dit is meer bewust worden!

– Als je begrijpt wat er gebeurt is het veel gemakkelijker om er wat aan te veranderen. Als je hier nooit bij stilstaat, is het veel moeilijker en zal het veel langer duren voordat je kunt omgaan met emoties. Schrijf deze 3 stappen bijvoorbeeld op een briefje en lees ze regel matig door. Begrijpen en bewust worden!!

Bewust worden door deze 3 stappen te volgen, is dus stap 1 en het ideale hulpmiddel om een therapie in te gaan of een bepaalde cursus te volgen. En blijf naar jezelf kijken!!! En als je resultaten bereikt, wees dankbaar. Zeg het hardop tegen god, je vrienden of het universum. Dit maakt jouw sterker!

omgaan met emoties

Tot slot:

Dit is een website op spiritueel gebied en er is altijd hulp vanuit het universum beschikbaar. Hieronder een paar hulpmiddelen die je altijd kunt gebruiken bij het leren omgaan met emoties.

Aartsengel Jeremiël

– Aartsengel Jeremiël behoort tot de aartsengelen. Hij is te herkennen een diep paarse kleur en zijn naam betekent genade van God. Aartsengel Jeremiël helpt je graag met het verwerken van (heftige) emoties. Roep hem aan zo vaak je wilt. Wil je meer info over het aanroepen van engelen, klik hier.

Opgestegen Meester Lao Tse

– Ook kun je de hulp van een opgestegen meester hiervoor gebruiken. Opgestegen meesters, ook wel Geascendeerde meesters of Lichtmeesters genoemd, zijn helpers voor de Aarde en haar bewoners. Zij hebben ooit als mens geleefd en kennen onze noden als geen ander. De opgestegen meesters zijn ons als het ware voorgegaan en helpen ons vanuit de hogere dimensies. Zij werken nauw samen met de Aartsengelen, Engelen, Gidsen en Natuurwezens. Deze prachtige wezens zijn er voor ons, maar kunnen ons alleen werkelijk behulpzaam zijn als wij bereid zijn hen toe te laten.

Lao Tse is zo een opgestegen meester. Hij staat voor: Innerlijke rust, kalm blijven, innerlijke rust en vrede vinden. Je niet over het gebeurde, verleden, andere mensen opwinden, maar accepteren wat er gebeurd is en herkennen wat men nu wil. Oordelen en waarderingen herkennen. Vanuit innerlijke rust en helderheid handelen.

Hij is de ideale opgestegen meester die jou kan helpen als je in het proces van dit artikel zit. Roep hem aan. Net als een engel. Zeg bijvoorbeeld: Opgestegen Meester Lao Tse, kunt u mij helpen om in alle situaties rustig te blijven en kunt u harmonie en vrede in mijn leven brengen. Kunt u mij leren omgaan met …….. (jouw emotie). Wil je meer info over het aanroepen van opgestegen meesters, klik hier.

omgaan met emoties

Nog een mooie methode

– Ik heb in het verleden een methode verzonnen waarbij je negatieve gedachten leert om te zetten naar positieve gedachten. Een mooie aanvulling op omgaan met emoties. Klik op deze link om het te lezen.

Succes, lief mens.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN