attracting abundance

Overvloed aantrekken. Godin Lakshmi en haar mantra. Het Hindoeïsme kent vele goden. Je mag daar gebruik van maken.

overvloed aantrekken

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken

In het westen kennen we de engelen. We roepen hun hulp in als we dit nodig vinden. Maar ook in het Hindoeïsme bestaan deze lichtwezens die mensen helpen. Hier spreekt men niet over engelen maar over goden. Er zijn er velen, in dit artikel bespreken we Godin Lakshmi. Dit is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum. Ze is de partner van Vishnoe, de god van bloei en instandhouding.

De afbeelding

Godin Lakshmi wordt altijd afgebeeld met 4 armen. Dit duidt op haar bezigheden in zowel de goddelijke als aardse wereld. Deze armen staan voor bewustzijn, wijsheid, spreuken en ego. In volgorde van ego naar bewustzijn. Godin Lakshmi leert ons deze vier aspecten te gebruiken om overvloed aan te trekken.

Overvloed aantrekken

Op elke afbeelding van haar stromen er gouden munten uit haar onderste rechterhand voor rijkdom en overvloed. Dit hoeft niet altijd materieel te zijn, dit kan ook spiritueel zijn. Naast haar staan aan beide zijdes altijd olifanten. Dit betekent dat je overvloed mag delen met anderen waardoor je zelf weer groeit in je bewustzijn. Ze zit altijd op een lotusbloem. Dit staat voor vrede en zuiverheid.

Hindoeïsme

Ook al heb je niets met het Hindoeïsme of weet je er niets vanaf, toch mag jij ook gebruik maken van de zegeningen van Godin Lakshmi. Dit is universeel en voor iedereen toegankelijk. Misschien ben je dit niet gewend en werk je alleen met engelen. Toch mag je dit proberen, het is een sterke kracht die van haar uit gaat.

Mantra

Het aanroepen van Godin Lakshmi en overvloed aantrekken gaat meestal met een mantra. Er zijn er verschillenden maar een hele bekende is: Om Shreem Mahalakshmiyei Namaha. Geloof me, in het begin struikel je over deze zin, maar als je het vaker gebruikt went dit…De betekenis is vrij vertaald: Godin Lakshmi leeft in mijn hart en geeft mij alle overvloed die ik nodig heb in mijn bestaan.

Op youtube staat deze video die ik graag gebruik. Je kunt alleen naar de tekst luisteren. Ook kun je de mantra opschrijven en dan bv om de beurt kijken naar het scherm en daarna de mantra zelf opzeggen. Om en om dus. Het is meer een liedje en erg prettig om te doen. Ook niet heel lang. Vraag eerst aan Godin Lakshmi wat je graag wilt. Doe dan de mantra. Na afloop van de mantra dank je Godin Lakshmi. Als het je lukt om erbij te visualiseren en te voelen is dat meegenomen en maakt het krachtiger.

In meerdere artikelen zeg ik het altijd en benadruk het nu nogmaals. Als je veel geld hebt en je wilt nog meer geld dan werken dit soort zaken als overvloed aantrekken vaak niet. Vraag om zaken die je echt nodig hebt. Soms kan het erg lang duren voor je resultaat ziet. Geef niet op. Het universum luistert altijd! Als je bepaalde lessen in het leven dient te leren volgens je ziel dan kan dit ook deze aantrekking blokkeren. Dit gaat altijd voor. Maar houdt vol. Dan werkt het via een andere weg. Als je niets doet verandert er niets. Werk aan jezelf!

Veel succes.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

2 thoughts on “Overvloed aantrekken en Godin Lakshmi”

 1. Dag Paul, leuk dat je aandacht geeft aan deze bijzondere persoonlijkheid. Weet je dat Lakshmi ook wordt vereerd in haar verschijning als de plant Tulsi?
  Wereldwijd wordt Tulsi dagelijks vereerd door de Hare Krishna’s. Het wordt gezegd (en gezongen) dat Tulsi alle wensen vervult van mensen die haar verzorgen. Hier een paar links voor wie interesse heeft.

  Tulasi Puja Kirtan Live; 1973 Vintage” van “Krishna Premi devi dasi live on stage at a festival in Hamburg, then West-Germany”: https://www.youtube.com/watch?v=xlqS_ggDPR4.
  Voor het (volledig) gezang zie o.m. https://www.youtube.com/watch?v=gKgepBg-UAw of https://www.youtube.com/watch?list=PLuiXEUmLXe9SfFiqIETXVPNpYTdYNigQ_&v=GzJlp8EHsgw of https://www.facebook.com/haridas.itv/posts/1057756990936649.

  Voor de tekst van de begroeting van Tulsi en het gebed (met vertaling in het Engels) zie http://vaishnavsongs.iskcondesiretree.com/wp-content/uploads/2012/12/Vaishnava-song-book.pdf (pag. 10 en 11).

  P.S. Ik heb nog een paar planten over (alleen voor verzorging met liefde en respect).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN