spirituele groei

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

spirituele groei

Spirituele groei

Spirituele groei is voor steeds meer mensen belangrijk geworden. Nu onze aarde steeds meer in trilling verhoogt worden steeds meer mensen wakker en voelen ze de behoefte om aan zich zelf te werken. Dit is mooi en in mijn ogen ook hard nodig. Het is echter niet altijd gemakkelijk. Het lijkt allemaal hosanna te zijn maar het heeft zeker ook zijn moeilijke kanten.

Een ziel is op aarde om lessen te ervaren en karma in te lossen. Als ziel ben je wellicht al honderden of duizenden keren opnieuw gereïncarneerd. Op aarde of op andere planeten. De aarde wordt gezien als een geweldige leerschool. Door onze interactie met anderen kunnen we hier optimaal ervaringen opdoen.

Het doel van een ziel is om uiteindelijk een soort van lichtwezen te worden. Een meester van jezelf zijn die alle lessen en ervaringen die nodig zijn om dit te bereiken heeft doorlopen. Waarvoor een terugkeer naar de aarde dus niet meer nodig is. Om dit te doen is deze ziel dus geslaagd voor al zijn inwijdingsproeven, situaties waarin we door gewone levenservaringen worden geplaatst. Het gaat hier om:

– je hart volgen

– weten wat je wilt

– hoge trilling bereiken

– het mannelijke en vrouwelijke in jezelf in balans brengen

– leren vergeven

onvoorwaardelijke liefde zijn en uitstralen

We gaan als aarde een nieuw tijdperk binnen, het waterman tijdperk. Dit tijdperk heeft een hogere trilling en er wordt al lange tijd veel energie naar de aarde toegestuurd met deze hoge trilling. Mensen die hoog gevoelig zijn merken dit vooral.

Het lijkt op dit moment juist dat we de verkeerde kant op gaan met oorlogen, rampen enz. Wellicht is dit juist nodig om ons nog meer wakker te schudden. Toch ontwikkeld de aarde zich en worden steeds meer mensen wakker voor spirituele groei.

Als je spiritueel groeit als ziel, krijg je te maken met steeds meer beproevingen. Als je ziel wilt dat je iets leert of ervaart maar je pikt het niet op dan krijg je steeds weer een nieuwe situatie voorgeschoteld om het nu wel te leren. Deze lessen of ervaringen kunnen in intensiteit toenemen. Je kunt een bepaalde les/ervaring snel leren of er je hele leven over doen. Soms leer of ervaar je het pas in een volgend leven. Ieder zijn groei en proces is anders.

Doordat je spiritueel groeit wordt je ook bewuster. Je wordt je bewust dat je een ziel hebt en dat je in een bepaalde situatie van groei/lessen leren zit. Ik kan (niet altijd hoor) nu al vaak zien en voelen als er iets gebeurt dat dit een beproeving was. Ik vind dat geweldig om mee te maken, je bent een toeschouwer van jezelf geworden. Maar de lessen/ervaringen lijken heftiger te worden. Je wordt enorm op de proef gesteld!

De ziel kent niet net als wij emoties. De ziel wil dat jij iets leert of ervaart. Dat kan voor jou heel pijnlijk of zwaar zijn. Het kan jou juist heel veel verdriet brengen. Daar houdt de ziel geen rekening mee…..De ziel weet dat jij uiteindelijk hier voordeel bij hebt. Dat is natuurlijk wel zo maar soms zo heftig. Dat bedoel ik nu met spirituele groei is geweldig maar ook moeilijk!

spirituele groei

Hieronder schrijf ik over bewust worden, bekijk eens iets van een ander kant…

– Je loopt steeds weer tegen een zelfde soort situatie aan

Als je steeds weer wordt geconfronteerd met iets wat je ziel wil dat je leert of ervaart dan is de kans groot dat je deze les of ervaring nog niet goed begrepen hebt. Je komt bijvoorbeeld steeds mensen tegen die je onderuit willen halen of je kunt een bepaalde angst of emotie niet loslaten….Denk eens na of dit in jou leven speelt.

– Vergeven is zo moeilijk maar o zo belangrijk

Als je iemand vergeeft voor wat hij of zij jou heeft aangedaan dan vergeef je vooral jezelf. Als je iemand niet vergeeft dan blijf je hangen in het gevoel van angst, onmacht en woede. Dit kost je onbewust ongelooflijk veel  energie. Negatieve energie waarin je blijft hangen. Je blijft rond draaien in negatieve cirkeltjes. Als je iemand vergeeft laat je dit los en zal je meer ruimte en tijd krijgen om positieve gedachten te hebben, positieve zaken aan te trekken, meer in jezelf te gaan geloven en je hart te kunnen volgen. Denk hier eens over na als je hiermee te maken hebt…

– Positieve gedachten hebben

Elke gedachte zet je neer in het universum. De wet van aantrekking bepaalt dat als je iets negatiefs denkt je ook negatieve zaken aan zal trekken. Het is dus zaak om juist positieve gedachten te hebben. Vooral voor jezelf vanwege deze universele wet maar ook omdat je met elke positieve gedachte de wereld een stukje verbeterd. Elke gedachte heeft een trilling en een positieve gedachte heeft een hoge trilling. Angst, woede en negatief zijn brengt de trilling van de aarde dus omlaag. Het zijn kleine beetjes maar als iedereen op aarde nu positief denkt verander je de aarde in 1 klap in een liefdevolle samenleving. Verandering, beging dus bij jezelf….

– Verleden, heden en toekomst

Het verleden is geweest. Het speelt zo vaak een grote rol in de hoofden en gedachten van mensen. Het gaat vaak over negatieve ervaringen of zaken die we betreuren. Dit brengt onze trilling omlaag. Waar is morgen? Waar is de toekomst? Die is er nog niet, waarom dan al die zorgen over de toekomst. Denk je nu echt dat als je zorgen maakt over de toekomst dat je een gezonde positieve toekomst creëert? Laat het los! De enige werkelijkheid die er is, dat is dit moment. De toekomst mag jij invullen, maar doe dit alsjeblieft niet met zorgen……

– Jij staat aan het roer van jouw leven

Natuurlijk spelen ander mensen een rol in jou leven. Wat ik alleen wil aangeven is dat jouw leven, jouw groei, jouw toekomst het belangrijkste in je leven zou moeten zijn. Laat je dus niet teveel beïnvloeden wat anderen denken of over je zeggen. Deze persoon kan een grote leermeester voor jou zijn omdat je iets dient te leren of te ervaren. Probeer echter jouw leven en kansen in het leven voorop te zetten. Het is jou leven en dat is eigen liefde en niet egoïstisch om te doen!

– Maar die ander voelt veel meer en groeit veel harder

Ho, stop. Een ander kan veel gevoeliger zijn voor energie dan jij. Misschien ziet deze persoon bepaalde energieën die jij niet ziet. Hooggevoeligheid staat echter los van spirituele groei. Je kan ontzettend hard spiritueel groeien zonder dat je alles energetisch ziet of voelt. Ieder is anders en ieders zijn proces is anders. Ieder ervaart weer anders en soms rol je gemakkelijk door processen heen omdat jij dit in vorige levens al hebt ervaren. Ieder zit in dat stuk wat goed voor hem of haar is. Ieder is anders. Ieder zijn proces is anders. Stop met vergelijken…

Wat ik met dit artikel wil bereiken is dat je eens naar jezelf kijkt wat er nou in je leven gebeurt. Ga eens als een toeschouwer naar jezelf kijken. Zonder te oordelen. Probeer patronen te ontdekken en wordt je steeds een stukje meer bewust van wat je doet en hoe het werkt. Ik heb absoluut niet alle kennis in huis. Ik ben een spiritueel groeiend persoon die steeds meer bewust wordt en jou een stukje op weg wilt helpen.

Succes met jouw weg!

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

2 thoughts on “Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk”

 1. Hoi Paul.

  Wat een helder, krachtig en zeer motiverende uitleg. Ik beleef al zolang ik mij kan herinneren spirituele perioden in mijn leven. Soms ben ik wat langer met vraagstukken bezig. Dan weer tijden van meegesleept worden in alle gebeurtenissen die het leven mij toewerpt . Altijd geweten dat er een bedoeling moest zijn en de heftigheid van alles kennelijk nodig moest zijn. Ondanks ik de lessen vaak niet begrijp,en ook behoorlijk zwaar vind soms, geeft mij de wetenschap dat het nodig en belangrijk is, mij de kracht en tegenwoordig steeds vaker een soort genoegen om mezelf als ziel te ontwikkelen. Zoals jij mooi omschrijft ” vanaf de zijlijn toeschouwer te zijn van mijn eigen ontwikkeling. Ik begin zelfs soms te genieten van dit proces en verwonder mij hoe heel veel met elkaar verbonden lijkt te zijn. Wat een prachtig maar idd vaak ook heel moeilijk gebeuren. Ik kom nu al tijd te kort om bepaalde inzichten te gaan uitproberen. Te ervaren wat voor uitwerking het op mijn leven gaat krijgen als ik zaken anders ga aanpakken…oud aangeleerd gedrag vanuit mijn hart gaan doen.
  Mooi hoor…Maar ook behoorlijk moeilijk gezien het grootste meeslepende en chaotische leven van alle dag.
  Laat mijn ascendant nu Waterman zijn !
  En ik nog niet zo lang geleden erachter kwam dat ik een hsper ben.
  Ik word steeds nieuwsgieriger en bewuster van de processen.
  Probeer het stapje voor stapje te ervaren en toe te passen zonder teveel haast. Wil het graag echt voelen. Niet aannemen wat een ander ervaart als zijn/haar waarheid. Wel sparren over ideeën/mogelijkheden/elkaar versterkend in de eigen kracht.

  Dank je wel man !

  Hoop ooit eens de gelegenheid te krijgen om je persoonlijk te spreken.
  Voor mij is er na het lezen van jou uitleg veel op een plekje gevallen en kijk ik uit naar het komende tijdperk.

  Groet,
  Esther de Wit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN