stand van de maan

Stand van de maan. Maak er gebruik van!

stand van de maan

De maan is magisch. We kunnen hem zien bij nacht en soms ook overdag. Iedereen heeft wel iets met de maan. De maan heeft een bepaalde aantrekkingskracht op bijna iedereen. De stand van de maan heeft invloed op ons leven. De maan is verbonden met ons onderbewuste en ons verleden. De maan werkt in op ons gevoel. Zij geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen.

De stand van de maan heeft een enorme invloed op de mens, vele denken dat dit onzin is, maar kijk eens naar de invloed van de maan op het water van onze planeet: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan. Dit heeft te maken met de zwaartekracht. Verder heeft men ontdekt dat de diverse maanfasen ook een enorme invloed heeft op de groei van gewassen. Er zijn al talloze stellingen over waarom de stand van de maan invloed heeft op de mens opgeschreven en weer ontkracht. Veel mensen willen eerst wetenschappelijk bewijs voordat ze ergens in geloven. Echter alleen al het feit dat zoveel mensen wakker liggen met volle maan zegt toch al genoeg….

Onze maan keert altijd dezelfde kant naar de aarde toe. Dat komt omdat de maan even snel om zijn as draait als om de aarde. Hierdoor kunnen wij de achterkant van de maan vanaf de aarde nooit zien. De maan draait om de aarde heen in ongeveer 28 dagen. Het lijkt alsof de maan zelf licht geeft, maar het is het zonlicht dat wordt teruggekaatst door de maan.

Er zijn vier verschillenden fasen van de stand van de maan:

  • Nieuwe maan
  • Wassende maan
  • Volle maan
  • Afnemende maan

Nieuwe maan: De zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan tegelijkertijd onder. Beiden staan in dezelfde positie ten opzichte van de aarde en daarom lijkt het bij nieuwe maan alsof de maan onzichtbaar is. Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin en is een goed moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen.

Wassende maan: In deze fase zie je de maan toenemen in licht vanaf de rechterkant. Beginnend van een sikkel vorm tot de volle maan. Het is een periode van opbouwen en versterken en groeien.

Volle maan: De maan gaat onder op het moment dat de zon opkomt en andersom. Je ziet de maan als een grote bol licht. Onze gevoelens zijn sterk (zowel positief als negatief), er hangt onrust in de lucht en we kunnen last hebben van slapeloosheid. Gun jezelf in deze periode wat rust en ontspanning en maak geen belangrijke beslissingen.

Afnemende maan: In deze fase zie je de maan afnemen in licht vanaf de rechterkant bewegend naar een C toe totdat de maan weer lijkt te zijn verdwenen. Het is een periode van rust, reinigen en loslaten. Alles neemt af. We stromen met de afnemende energie mee.

Maar wat kun je hier nu mee. Je kunt namelijk gebruik maken van alle standen. Door  erop te letten kun je bepaalde processen enorm versterken. Gewoon omdat je dan gebruik maakt van de energie van de maan op dat moment. Een soort van gratis energie en hoe je meer er mee werkt, hoe sterker het lijkt te worden… Elke maan staat ook nog eens in een bepaald sterrenbeeld wat weer zijn eigen invloed heeft. De onderstaande dingen die je kunt doen zijn algemeen die je bij elke maan kunt doen en niet afhankelijk van het sterrenbeeld.

Nieuwe maan:

stand van de maan

Nieuwe maan staat voor nieuwe dingen. Ben je van plan een nieuw project te starten? Doe het dan bij nieuwe maan. Het staat ook voor veranderingen en een nieuw leven. Als je gewend bent om te mediteren is het erg nuttig om op de dag van nieuwe maan te mediteren en in je meditatie jouw wensen voor de toekomst te integreren. Dit kunnen nieuwe projecten zijn, maar ook een nieuw leven of wat je wilt bereiken.

Vind je mediteren moeilijk, denk dan deze dag aan deze nieuwe projecten/nieuw leven. Spreek affirmaties uit deze dag over dit onderwerp. Zeg het hardop op als je in de auto of op de fiets zit. Wees ermee bezig, hoe maakt niet zoveel uit. Je intentie is hierin belangrijk en doorslaggevend.

Ik heb een soort van meditatie gemaakt, waarin ik je met mijn stem helemaal begeleid bij het visualiseren van een wens. Het is niet gemakkelijk en meer een experiment. Je gedachten dwalen namelijk bij mediteren erg gauw af. Ik probeer je bij de wens te houden door dit de hele tijd aan je te vertellen. Als je dit vaker doet is het de kunst om mijn stem wel te horen maar het visualiseren op de voorgrond zet. Probeer het eens, vooral met nieuwe maan natuurlijk, want het gaat over een nieuwe wens… Sluit je ogen tijdens gebruik. Gebruik een hoofdtelefoon!

Wassende maan:

stand van de maan

Wassende maan staat voor herstel, toevoegen en toenemen. Alles wat je voor het herstel en de algehele aansterking van het lichaam en zijn organen onderneemt, werkt gedurende deze twee weken van de wassende maan veel beter. Als je hier dus mee bezig bent d.m.v.  bijvoorbeeld voeding, is dit het juiste moment. Elke lichamelijke stoornis is tijdens wassende maan eenvoudiger te verhelpen. Mineralen en vitaminen worden veel gemakkelijker opgenomen, en preparaten met magnesium, calcium en ijzer werken veel beter.

Volle maan:

stand van de maan

De energie van de maan is nu op zijn sterkst. Mensen kunnen geprikkeld of humeurig zijn. Hooggevoelige mensen kunnen last hebben van slecht slapen. De energie van volle maan is sterk gedurende drie dagen. De dag ervoor, de dag zelf en de dag erna. Spirituele energie is op zijn sterkst. Tijdens volle maan is er veel meer spirituele energie beschikbaar waardoor er een betere connectie kan gemaakt worden met je hoger zelf en spirituele zaken. Volle maan is de tijd om je kristallen en edelstenen op te laden.

Je zou een soort van meditatie kunnen doen als volgt.

Ga zitten en zie de volle maan in als zijn glorie boven je kruin. Zie de volle maan zakken en de hele maan rond jouw lichaam zich vormen. Je zit nu als het ware in een bol van licht, het volle maan licht. Vul je hele hebben en houwen met deze volle maan energie. Vraag je nu af wat er in jou op spiritueel gebied aan het ontwaken is op dit moment.  Welke spirituele talenten, ideeën en mogelijkheden. Denk hier aan en deze gedachten krijgen nu vanzelf de volle maan energie mee. Probeer de bol van licht (volle maan) en de energie van de maan om je heen te zien en te voelen en hou de gedachte over talenten, ideeën en mogelijkheden vast zo lang je kunt. Als je het genoeg vind, dank dan de energie van de volle maan.

Afnemende maan:

stand van de maan

De afnemende maan bevordert het ontgiften. Dat is belangrijk. Wil je ontgiften en detoxen, doe het dan tijdens de ongeveer twee weken  tussen volle maan en nieuwe maan. Hoe dichter de nieuwe maan is genaderd, des te sterker worden deze krachten. Dit is de perfecte stand van de maan om zaken te beëindigen of los te laten. Dus ook om dingen op te ruimen uit het verleden. Ook de juiste tijd om te stoppen met roken of andere verslavingen op te geven.

De stand van de maan. Een periode van vier weken.

De totale cyclus van alle maanfasen is ongeveer vier weken. Elke stand van de maan beïnvloedt iedere keer ongeveer één week van ons leven. Hieronder staan de data van Nieuwe en Volle Maan in de komende periode. De periode van Nieuwe Maan loopt van ongeveer vijf dagen voor deze datum tot één dag erna. Tussen volle maan en nieuwe maan is het dus afnemende maan en de periode tussen nieuwe maan naar de volle maan is de wassende maan.

Sterrenbeelden en andere planeten hebben ook invloed op de stand van de maan. Het artikel wordt echter te lang. Ik zal daar een ander artikel over maken.

Succes met de stand van de maand,

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN