van jezelf houden

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

van jezelf houden

Van jezelf houden

Je hebt er waarschijnlijk veel over gehoord en gelezen. Van jezelf houden. Maar wat houdt dat nou in? Het betekent in de eerste plaats dat je goed voor jezelf zorgt. Je voeding, uiterlijke verzorging, leuke dingen doen. Van jezelf houden is de basis voor voorspoed, geluk en positiviteit in je leven.

Het betekent ook jezelf accepteren zoals je bent. Misschien ben je niet de knapste of groeit je haar niet meer. Door je uiterlijk te accepteren en te omarmen  ga je meer van jezelf houden. Je zelfvertrouwen zal toenemen en je zal begrijpen dat het innerlijke van een mens veel belangrijker is als het uiterlijk.

Ook jezelf vergeven is een onderdeel van dit proces. Neem eens een keertje de tijd om je levensloop eens te bekijken. Wat ging er mis, wat deed je fout. Vergeef jezelf! Spreek dit hardop uit. Als je het niet doet, blokkeert het alleen maar jou groei! Jezelf vergeven is van jezelf houden!

Positieve gedachten hebben is ook een onderdeel van hetzelfde proces. De wet van aantrekking zorgt ervoor dat als je vaak positieve gedachten hebt, er positieve zaken op je pad komen. Jij wilt een positief leven, dit is ook van jezelf houden.

van jezelf houden

Iedereen heeft een bepaald levenspad of levensdoel. Dit heb je voor je aan dit leven begon met je ziel afgesproken. Vaak herinner je dit niet, maar het is wel de tijd om te ontdekken wat je pad is… Jouw leven en levenspad is jouw ontwikkeling van jouw ziel. Dit zou eigenlijk op de eerste plaats moeten staan. Dit kan betekenen dat je bv bepaalde mensen in je leven moet loslaten. Mensen die jouw koers bepalen ipv dat jij dit zelf doet. Dit kan egoïstisch overkomen, maar is dit absoluut niet. Jij bent het belangrijkste in jouw leven, dat is pas van jezelf houden!

Angsten loslaten

Er zijn genoeg lijstjes en tips te vinden op internet wat je allemaal in de praktijk kunt doen, in de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen ` ik hou van jou` en je kent het allemaal vast wel. Wat ik in dit artikel ga behandelen zijn de angsten die op je pad komen. Angst is het tegenovergesteld van liefde. Heb je angsten bij je, dan wordt van jezelf houden veel moeilijker.

Alle problemen, angsten en twijfels heb jezelf gecreëerd met jouw gedachten. Wanneer dit al lange tijd aan de gang is, ontstaat er een conflict tussen je gedachten en gevoelens. Ze werken dan tegen elkaar zeg maar. Het gevoel (gevoelslichaam) reageert met paniek en angst omdat het zich niet geliefd voelt. Van jezelf houden is nu dus moeilijk…

Als je probeert geen aandacht te schenken aan je angsten of deze afwijst  gaan ze niet zomaar vanzelf weg. Ook je ego moet nog wat te doen hebben… De enige manier om je angsten los te laten, is om ze liefdevol bij de hand te nemen. Met je gedachten kun je deze angsten liefdevol omarmen, er liefdevol mee praten en begrip tonen. Het is moeilijk om uit te voeren, dat weet ik. Toch is liefde, de enige weg. Als het je lukt om je angsten los te laten, ligt het houden van jezelf helemaal gunstig voor jou open.

van jezelf houden

Ik weet dat dit niet eenvoudig is. Angsten los laten en van jezelf houden. Wanneer kom je daar nu echt aan toe? Ik heb zo weinig tijd, ik vind het zo moeilijk… Om je te helpen, heb ik een geleide meditatie gemaakt. In deze meditatie gaan we jouw angsten liefdevol omarmen en zo proberen los te laten. Dit lukt je niet in 1 keer, maar met deze meditatie kun je aan de gang. Het voordeel is dat je nu iets in handen hebt. Het kost je wat tijd en je zal je even moeten afzonderen, maar daar is helemaal niets mis mee.

Geleide meditatie

Tijdens de meditatie hoef je alleen maar mijn stem te volgen. Ik vraag je te visualiseren en te voelen tijdens de meditatie. Dit is niet gemakkelijk, zeker niet in het begin. Als je de meditatie vaker doet, zal dit gemakkelijker gaan. Het beste is om een hoofdtelefoon te gebruiken. Zorg dat je niet gestoord wordt en zet je telefoon even uit. Sluit je ogen en focus je op 1 angst tegelijk. Weet dus van tevoren welke angst je wilt aanpakken tijdens de meditatie. Schrijf dit op een papiertje. Je mag dit papiertje vaker gebruiken. Als je het papiertje niet meer gebruikt, verbrand het dan. Vuur is transformatie!

Dit is de meditatie:


Je zal deze meditatie vaak moeten herhalen. Met hetzelfde en met nieuwe thema`s. je moet het zien als het afpellen van een schil die om je heen zit. Je komt langzaam steeds verder, tot je bij de kern komt. Vertrouwen en doorzetten zijn de sleutelwoorden.

Ik heb ooit in het verleden een andere geleide meditatie gemaakt over van jezelf houden. Ook de moeite waard!


Van jezelf houden is ook de basis om van een ander te houden. Hoe beter je het lukt om van jezelf te houden, hoe dichter bij je komt om van een ander te houden.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN