mediteren

Waarom mediteren? Wat is het? Waarom en hoe doe je dat?

waarom mediteren?

Wat zijn we?

Waarom mediteren? Het eerste is dat je moet gaan begrijpen dat je meer bent dan alleen je lichaam. Je bent een ziel dat al vele lichamen heeft gehad. We bestaan uit energie of trilling en het is deze energie die onze gedachten, woorden, emoties en daden creëert. Gedachten kunnen nogal eens aan ons vast kleven, afhankelijk van onze stemming en van wat we naar ons toetrekken.

Elke keer dat we ons niet prettig voelen, zouden we ervoor kunnen kiezen om iets anders te ervaren. Voor de meeste mensen is het heel moeilijk om te begrijpen dat we ons lichaam eigenlijk niet zijn. Door te mediteren kun je contact maken met bewustzijn en je innerlijke zelf. Mediteren laat je ontdekken wie je werkelijk bent en welk levenspad voor jou is uitgestippeld.

Wat is meditatie?

Bij meditatie worden de hersengolven vertraagd zodat we een groter deel van ons denken kunnen gebruiken. Bij diepere meditatie kunnen we contact maken met ons hogere zelf (het goddelijke in ons) en deze innerlijke leiding in de praktijk gaan volgen.

Er zijn in India geschriften van 5000 jaar oud gevonden waarin men spreekt over meditatie. Mediteren komt voor in diverse geloven zoals Hindoeisme, Boeddhisme en Chistendom . Tegenwoordig is het spiritueel bewust worden een belangrijk thema om te gaan mediteren. Mediteren is voor iedereen!

Waarom mediteren?

Waarom mediteren? Meditatie maakt ons ontspannen, mogelijk gelukkiger en de manier om innerlijke vrede te vinden en hier contact mee te maken. Meditatie is het pad van alle spirituele wijze mensen die ons zijn voorgegaan en zal voor vele mensen in de toekomst het pad van vrede zijn.

Meditatie en contact maken met je innerlijke leiding is niet gemakkelijk. Dit vergt veel tijd om hier in te groeien. Het kan jaren en jaren duren voordat je echt hierin groeit. Het is vooral een kwestie van regelmatig doen en volhouden. In deze drukke maatschappij waarbij er zoveel van je wordt gevraagd is het voor velen erg moeilijk om bv 10 minuten per dag vrij maken voor meditatie. Toch is dit zo de moeite waard want deze 10 minuten zullen je rustpuntje van de dag worden en zo belangrijk als je verder wilt groeien op je spirituele pad.

Ademhaling

Tijdens mediteren breng je jouw ademhaling tot rust. Je leert om via je buik adem te halen en als je goed leert adem te halen kun je proberen omdat in het dagelijks leven ook te gaan doen. Een goede ademhaling gaat vaak samen met een goede gezondheid….

waarom mediteren?

De 3 verschillende meditatiefasen

1 Concentratie

In deze fase is het belangrijk dat je alle gedachten los laat. Deze gedachte komen, dit kan van alles zijn. Probeer ze los te laten en zie ze wegdrijven op bv een wolk. Dit zal steeds gemakkelijk gaan naarmate je meer mediteert. In deze fase is het ook belangrijk dat we onze ademhaling beheersen. We ademen rustig in door de neus en via de buik. Het uitademen gaat via de mond.

2 Contemplatie

Dit is het vermogen om naar binnen te keren. Een mooi voorbeeld is dat we een wit licht in ons zien. We hebben onze gedachten volledig onder controle.

3 Meditatie

We voelen niet eens meer dat we aan het mediteren zijn. Het innerlijk licht en jij zijn één. Hoger bewustzijn kan nu worden ervaren.

Geleide meditatie

Bij een geleide meditatie volg je een stem. Het heeft vaak een doel zoals bv iets loslaten of energie reinigen. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben in het mediteren en is dus vaak een mooie doeltreffende opstap om zaken in je leven te veranderen en om het echte mediteren te leren. Ik heb een app ontwikkeld waarin 10 geleide meditaties voorkomen die je in het dagelijks leven prima kunt gebruiken. Hier vind je alle informatie.

Dit zijn twee voorbeelden van een geleide meditatie. Hoofdtelefoon op en ogen dicht als je gaat luisteren.

Dit is de Van jezelf houden meditatie:

Dit is de Nieuwe energie opdoen meditatie:

Waarom mediteren? Mediteren is niet gemakkelijk maar kan veel voor je betekenen. Je kunt het gewoon thuis doen. Rechtop zittend op een stoel of kussen met je benen gekruist. Er zijn vele groepen die samen mediteren en er worden vele cursussen gegeven door het hele land. Er zitten 1440 minuten in een dag, waarom zou je om te beginnen niet 10 minuten besteden om aan jezelf te werken. Mediteren is dan een prima basis en begin. Elke dag een vaste tijd en volhouden! Succes!

Mediteren doe je voor jezelf maar er zijn ook vele projecten waarbij mensen gezamenlijk mediteren voor bv wereldvrede.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN