Groei van bewustzijn

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Groei van bewustzijn

Groei van bewustzijn is een trap betreden

We zitten allemaal in een bepaalde groei van bewustzijn. Iedereen groeit in dit opzicht. Je kunt niet achteruit groeien of minder bewust worden. Bij iedereen is deze groei van bewustzijn anders. De één groeit erg snel en de ander zeer langzaam, en iedereen zit hier tussen in.

Je kunt het zien als een trap met treden die iedereen aan het bewandelen is. De één is zich hiervan erg bewust en de ander weer niet. Er zijn tientallen, honderden, duizenden en misschien wel miljoenen verschillende treden, waarop we ons kunnen bevinden.

Toen je aan dit leven op aarde begon heb je afspraken gemaakt met je ziel, aan welke doelen je in dit leven wilt werken. Bijvoorbeeld aan welke levenslessen of ervaringen je wilt werken/ leren. Vaak heeft dit ook te maken met de spirituele groei die je wilt ondergaan. Je groei in bewustzijn in dit leven, is voor jou zoals het voor jou, door jou ziel bedoelt is.

Nu er veel spirituele energie naar de aarde komt en veel zielen ontwaken, zijn er veel zielen ook daadwerkelijk bezig met spirituele groei en zich bewust te worden van hun groei van bewustzijn. Dit heeft alles te maken met het waterman tijdperk, wat we betreden en het verschuiven van de aarde en de mensen van de derde naar de vijfde dimensie.

Groei van bewustzijn

Ieder staat op zijn juiste trede

De trede van de bewustzijnstrap waarop iemand zich bevindt, is voor deze persoon de juiste trede. Dit heeft alles te maken met de afspraken en de ontwikkeling van de ziel. Bij elke trede behoren bepaald niveaus van gedachten, gedragingen en ontwikkelingen. Iemand denkt en gedraagt zich dus op een bepaald niveau wat goed voor deze persoon is. Op dit niveau heeft hij of zij de ideale groei van bewustzijn voor haar of zijn ziel.

Oordelen

We oordelen heel vaak in de praktijk. We vinden de mening van een ander vreemd. We keuren het gedrag van een ander af. Het leven zit er vol mee. In het negatiefste geval gebruiken we geweld tegen elkaar en starten we een oorlog. Ook religie drukt een zware stempel op dit gebeuren. We begrijpen dus niet van elkaar, dat we ons op een andere trede van de bewustzijnstrap bevinden. We keuren iets af van een ander, wat juist voor deze persoon prima is. Eigenlijk is oordelen over iemands gedrag of gedachte zinloos. Als we ons hiervan iets meer bewust zouden worden, zou de wereld er al heel anders uit kunnen zien.

Het maakt ook niet uit op welke trede van de bewustzijnstrap zich iemand bevind. Deze trede is voor deze persoon goed voor zijn of haar ontwikkeling. Als je dit begrijpt, zal het leven veel gemakkelijker voor je worden. Je hoeft niet meer te strijden voor je gelijk. Oordelen heeft geen zin meer. Natuurlijk mag je jouw mening uitdragen. Je zal merken dat je kritiek hierop gemakkelijk naast je neerlegt, waar je vroeger juist er tegen in ging…

Emoties

Als je hiervan meer bewust wordt, kun je ook bepaalde emoties veel beter onder controle houden. Je hoeft niet meer volop te strijden om je gelijk te halen. Dit brengt meer harmonie en rust in je leven. Hierdoor komt er meer energie vrij om in zaken te steken die goed voor jou zijn. Veel energie van mensen gaat namelijk verloren aan strijden, onmacht, emoties en dat soort zaken. Begrijp me niet verkeerd, je mag nog steeds je mening hebben en uitdragen, het gaat erom hoe je er mee omgaat en vooral hoe je er mee omgaat als andere hierop reageren.

Groei van bewustzijn

Groei van bewustzijn is geen wedstrijd. Als iemand hier totaal niet mee bezig is, dan is dit juist prima voor deze persoon op dat moment. Meer bewust zijn is dus niet beter of slechter, dat heeft er niets mee te maken. Als je hoger in je bewustzijn groeit, trek je vanzelf de mensen naar je toe die op een vergelijkbare trede staat. Dit zijn mogelijk zielsverwanten van jou.

Nog wat tips:

Als je in dit proces wilt groeien, zou je hiervoor regelmatig een affirmatie kunnen uitspreken, bijvoorbeeld:

Ik blijf van binnen rustig en kalm, Anderen mogen zeggen en denken wat zij willen. Ik blijf bij mijzelf.

Ik spreek mijn waarheid uit. Als iemand anders daar anders over denkt, is dit helemaal prima.

Ajs je vaak heftig reageert op anderen en moeite hebt met emoties onder controle te houden kun je de hulp inroepen van Aartsengel Jeremiël. Dat is zijn vakgebied, zeg maar. Je kunt hem aanroepen en vragen; Aartsengel Jeremiël kunt u mij helpen om mijn emoties onder controle te krijgen.

Groei van bewustzijn

Ook kun je de hulp van een opgestegen meester hiervoor gebruiken. Opgestegen Meesters, ook wel Geascendeerde Meesters of Lichtmeesters genoemd, zijn helpers voor de Aarde en haar bewoners. Zij hebben ooit als mens geleefd en kennen onze noden als geen ander. De Opgestegen Meesters zijn ons als het ware voorgegaan en helpen ons vanuit de hogere dimensies. Zij werken nauw samen met de Aartsengelen, Engelen, Gidsen en Natuurwezens. Deze prachtige wezens zijn er voor ons, maar kunnen ons alleen werkelijk behulpzaam zijn als wij bereid zijn hen toe te laten.

Lao Tse is zo een opgestegen meester. Hij staat voor:

– Innerlijke rust

– Kalm blijven

– Innerlijke rust en vrede vinden

– ‘Het is zoals het is’

– Je niet over het gebeurde, verleden, andere mensen opwinden, maar accepteren wat er gebeurd is en herkennen wat men nu wil

– In het moment zijn, meditatie

– Oordelen en waarderingen herkennen

– Vanuit innerlijke rust en helderheid handelen

Hij is de ideale opgestegen meester die jou kan helpen als je in het proces van dit artikel zit. Roep hem aan. Net als een engel. Zeg bijvoorbeeld: Opgestegen Meester Lao Tse, kunt u mij helpen om in alle situaties rustig te blijven en kunt u harmonie en vrede in mijn leven brengen.

Succes.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL