jeugdtrauma`s

Jeugdtrauma. Werken aan je jeugdtrauma`s. Samen met je innerlijk kind dit helen.

jeugdtrauma

Jeugdtrauma

Ik denk dat ieder van ons in zijn jeugd met zaken te maken heeft gehad die niet ideaal zijn verlopen. De een meer als de ander. We zijn ons niet vaak bewust dat ervaringen in onze jeugd opgedaan je hele leven kunnen  blijven hangen. Zelfs je hele leven kunnen bepalen. Wat je meemaakt in je jeugd, hoe de band met je ouders was en wat er op school gebeurt is heeft grote invloed op hoe je later in het leven staat.

Jeugdtrauma en ouders. Wanneer ouders onvoldoende zien wat de behoeften van hun kinderen zijn, kunnen psychische problemen ontstaan en bouwt zich emotionele belasting op.

Onvolledig verwerkte jeugdtrauma en traumatische ervaringen kunnen onprettige gevolgen en klachten geven waarvan je nog steeds last kunt hebben zoals: fysieke, mentale en emotionele beperkingen, posttraumatische stressstoornis en andere psychische klachten.

Blokkade

Wanneer emoties geblokkeerd zijn, hebben we vaak gebeurtenissen meegemaakt waarin deze emoties te heftig waren om in een keer te verwerken. De emoties die achter blijven in ons lichaam vormen een emotionele blokkade. Als emoties geblokkeerd zijn, komen er andere gevoelens voor in de plaats. Verdriet kan bv overgaan in zelfmedelijden, schaamte, verbitterdheid, depressie, boosheid en bezorgdheid. Angst kan bv overgaan in paniek, fobieën, vermijding, ontkenning angst voor toekomstige dingen. En ga zo nog maar even door.

Als je hiermee te maken hebt is het zaak hier iets mee te doen. Natuurlijk raad ik je aan om naar je huisarts te gaan. Er zijn vele specialisten en behandelmethodes die je kunnen helpen. Hieronder beschrijf ik een ritueel dat je zelf kunt uitvoeren. Zie het als een aanvulling. Iedereen kan dit doen. Het kan geen schade aanrichten. Het enige dat belangrijk is dat je het met liefde en respect uitvoert en dat je intentie oke is.

Jeugdtrauma en innerlijk kind

Het volgende ritueel is een variant op het Ho`oponopono ritueel. Ik doe het zelf regelmatig en vind het erg prettig om te doen. Het Ho`oponopono ritueel is afkomstig van een sjamaan uit Hawaï. Hierbij maak je contact met je innerlijk kind. Je innerlijke kind vorm je op basis van je ervaringen, tijdens je jeugdjaren. Je ontwikkelt tijdens deze periode allerlei vaardigheden, die je in je leven nodig hebt. In de onderste drie chakra`s zit je innerlijk kind.

jeugdtrauma`s

Oefening om samen met je innerlijk kind jeugdtrauma te helen

Deze oefening kun je bijvoorbeeld doen voordat je gaat slapen en dus in bed ligt. Neem elke keer als je dit doet een thema waarvoor je heling wilt ontvangen. In dit voorbeeld is het dat je in je jeugd een tekort aan liefde hebt ontvangen.

Probeer tot rust te komen. Probeer rustig adem te halen. Neem hier even de tijd voor. Probeer je geest en je gedachten tot rust te brengen. Laat alles even los. Geef even geen aandacht aan de gedachten die toch komen.

Je hart is het midden van jou. We gaan eerst hart en energie met elkaar verbinden als voorbereiding op het ritueel. Probeer vanuit je voeten energie naar boven te halen. Dit is de aarde energie die je veiligheid en geborgenheid brengen. Voel dat deze energie omhoog kruipt richting je hart. Voel dat jouw hart zich vult met deze energie. Probeer nu ook via je kruin binnenkomende energie te voelen. Dit is de kosmische energie die je intuïtie vergroot en jouw inspiratie en wijsheid brengt. Laat deze energie ook je hart binnenkomen. Als je dit moeilijk vind mag je ook de energie een kleur geven. Geef de aarde energie dan een rode kleur en de kosmische energie een blauw/violet kleur. Probeer te voelen en te visualiseren dat deze energieën samen komen in je hart en daar bijvoorbeeld rondjes draaien en zich met elkaar vermengen. Voel dat het goed is!

Contact maken met je innerlijk kind

Nu leg je beide handen op je lichaam. Leg ze onder elkaar, met de handpalmen naar beneden tussen je navel en je geslachtsdeel. Dit is de plek van het innerlijk kind. Probeer nu contact te maken met jouw innerlijk kind. Vraag liefdevol of je contact mag maken, ga ermee praten. Als jouw intentie oke is en je doet het met liefde dan lukt dit gewoon. Het innerlijk kind zal heus niet terug praten en ook al voel je helemaal niets, vertrouw erop dat het gebeurt en dat ze luistert! Neem de tijd om contact te maken.

Zeg nu tegen je innerlijk kind dat je de blokkades die je hebt op het gebied van liefde geven en ontvangen wilt wegnemen. Zeg en beschrijf dat je in je jeugdjaren een tekort aan liefde van je ouders hebt ontvangen. Doe dit niet met wrok, daar gaat het nu niet om! Doe het met respect en begrijp goed dat jouw innerlijk kind dit de hele tijd bij zich heeft gedragen.Neem de tijd om dit te doen.

Draai nu je handen om met je handpalmen naar boven en nodig je innerlijk kind uit om een pakketje van tekort aan liefde, pijn, verdriet en negatieve ervaringen op jou handen te leggen. Spreek nu deze 4 zinnetjes uit:

Innerlijk kind, het spijt me

Innerlijk kind, vergeef me

Innerlijk kind, ik hou van je

Innerlijk kind, ik dank je,

Herhaal dit gedurende je aan de negatieve ervaringen denkt. Doe dit net zo vaak als je wilt en goed voelt.

jeugdtrauma

Probeer te voelen en te visualiseren

De kans is groot dat je op een gegeven moment voelt dat er een pakketje in je handen ligt. Ook al ben je niet zo gevoelig voor energie. Weet en vertrouw dat het zo is! Pak dit pakketje nu op tussen je handen. Breng je handen voor je mond en blaas krachtig dit pakketje het universum in. Probeer te visualiseren dat al deze negatieve energie het universum in verdwijnt. Bedank daarna het universum voor het opnemen van deze negatieve energie.

Bedank daar na je innerlijk kind uitvoerig. Ik leg mijn handen weer op dezelfde plek en stuur het innerlijk kind liefde. Als je bv geoefend bent in reiki kun je haar wat reiki sturen. Anders probeer je gewoon liefde te sturen. Oefening baart kunst! Het lukt je echt wel! Spreek als laatste af dat je terug komt om ander zaken of dezelfde zaken samen met het innerlijk kind af te voeren.

Herhaal elk thema zo vaak als je wilt. Doe het ook met andere thema`s die niet goed gingen in je jeugd. Het innerlijk kind heeft alle tijd voor jou deze nare ervaringen gedragen. Wees dus dankbaar en liefdevol. Je mag dit ritueel net zo vaak herhalen als goed voelt! Je innerlijk kind zal blij zijn en samen kunnen jullie gaan stralen!

We zijn allemaal anders en vooral in het begin kan het lastig zijn als je niets voelt gebeuren. Je gaat dan twijfelen of het wel lukt. Dit heeft alles te maken met je gevoeligheid voor energie. Vertrouw erop dat het wel gebeurt. Als je het doet met de juiste intentie, liefde en respect lukt het zeker!!

Succes

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

2 reacties op “Jeugdtrauma – Werken aan je jeugdtrauma`s – Samen met je innerlijk kind dit helen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL