jezelf vergeven

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

jezelf vergeven

Jezelf vergeven

Vergeven vinden we bijna allemaal moeilijk. Een ander vergeven omdat deze jouw pijn heeft gedaan. We weten allemaal wel dat het dan belangrijk is om iemand te vergeven. Maar vaak denkt ons ego en onze trots daar anders over.

Maar jezelf vergeven hoeft toch niet zo moeilijk te zijn? Dat kunnen we zelf doen en niemand hoeft het te weten. Maar je moet het wel doen en aandacht aan besteden. Doe je het niet, dan blijft het maar hangen en blokkeert jou om verder te groeien in het leven.

Waarom doen we het dan toch niet (Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen maar wel voor velen)? We worden tegenwoordig geleefd, door de druk van de maatschappij. We moeten van alles, we hebben alleen nog maar tijd voor van alles en nog wat, behalve om je bezig te houden met  jouw eigen innerlijke groei. Ik overdrijf natuurlijk maar probeer aan te geven dat we in een soort van omgekeerde maatschappij leven.

Onze eigen innerlijke groei. Je zielspad volgen. Aan je spirituele groei werken. Je bewustzijn verhogen. Het zou eigenlijk op de eerste plaats moeten staan, maar dit doet het vaak niet. Vast geroeste patronen en blokkades in jouw, helaas wordt daar vaak niets aan gedaan.

Je moet en hoeft ook helemaal niet. Aan jezelf werken en dus ook jezelf vergeven is een keuze. Maar als je wel hiermee aan de gang wilt gaan, zal je er wel tijd aan moeten besteden. Dit hoeft echt niet de hele dag te duren. Jezelf vergeven is een heel belangrijk iets waarmee je zelf aan de gang kunt gaan. Iedereen kan het en het is heel helend.

jezelf vergeven

Het beste kun je aan de hand van een stappenplan hier iets aan doen.

Stappenplan jezelf vergeven:

Naar jezelf kijken: Ik raad je aan om dit helemaal zelf te doen. Neem eens een dagje voor jezelf. Ga naar het strand of bos. Helemaal alleen. Neem een notitieboekje of schriftje mee. Bekijk jouw leven. Probeer terug te gaan zover je gedachten zich kunnen reiken. Probeer de fouten die je hebt gemaakt op te schrijven. Fouten maken is niet erg, van fouten leer je. Zo simpel is het. Kijk naar jezelf en je leven zonder te oordelen! Het mogen grote, kleine, heftige of onschuldige fouten zijn. Bekijk het begrip fout zo ruim als mogelijk. Dit kan ook een bepaald emotie zijn  geworden of bepaald gedrag dat je jezelf hebt aangeleerd.

Deze fouten beoordelen: Het begrip fout is niet goed of fout, het kan een ervaring zijn of een keuze die je hebt gemaakt. Waar het om gaat is nu te analyseren bij jezelf, welke fout (ervaring) er steeds terug komt. Of welke keuze nog niet heeft geleid tot een bevredigende oplossing of vervolg. Dit is natuurlijk zeer persoonlijk maar kijk naar werk, relaties, liefde, emoties, geld, vooruitzicht, opvoeding, maakt niet uit wat. Probeer die fouten of ervaringen eruit te halen die zich steeds herhalen of de keuze die nog geen goed vervolg heeft gekregen (dit kun je ook als een soort van fout zien). Onderstreep deze fouten.

Wordt je bewust van je fouten: Wat doet het met je, als je inziet dat een fout steeds terug komt of dat een bepaalde keuze in je leven, niets heeft gebracht. Probeer te voelen, probeer je verdriet hierover te voelen. Als je voelt dat je het liever anders had gezien, zal je de motivatie kunnen opbrengen om er iets aan te gaan doen!

jezelf vergeven

Wil veranderingen: Wees je bewust dat je het anders wilt. Kijk eens vooruit en visualiseer eens wat voor mooie ervaringen je in je leven zou kunnen hebben. Je bent nu klaar om veranderingen toe te gaan laten. Je hebt nu een zeer belangrijke stap gezet naar heling voor jezelf.

Het ritueel toepassen: Ik heb het al eens eerder beschreven, er is een ritueel wat je kunt doen met je innerlijk kind. Het Ho`oponopono ritueel. Het Ho`oponopono ritueel is afkomstig van een sjamaan uit Hawaï. Hierbij maak je contact met je innerlijk kind. Je innerlijk kind draag je altijd bij je, ongeacht of je jong of oud bent. Je innerlijk kind wil dat jij gelukkig bent en kan jou helpen om jezelf te vergeven en nare ervaringen te transformeren.

Dit ritueel wordt meestal gebruikt om anderen te vergeven en om aan oude gewoontes en ervaringen uit het verleden en heden te werken. Jezelf vergeven heeft zoveel raakvlakken met dit, jouw innerlijk kind wil niets liever dat jij jezelf vergeeft. Doe je dit, dan zal jouw innerlijk kind zich gelukkiger voelen en hiermee ga jij je in de praktijk ook gelukkiger voelen en kun je de blokkades die er waren voor eens en altijd oplossen.

Je innerlijk kind hoef je niet alleen te betrekken uit nare ervaringen uit je jeugd, je mag haar ook vragen om jouw te helpen in levenservaringen die je op latere leeftijd hebt opgedaan. Een stukje kind in ons blijft anders in die onverwerkte ervaringen steken en groeit niet verder mee. Het zet zich vast als spanning in je lichaam, in je denken en uiteindelijk ook in je gedrag. Spanningen die kunnen uitgroeien tot allerlei klachten. Je kunt ze zelfs meenemen naar een volgend leven.

Het ritueel uitvoeren:

Deze oefening kun je bijvoorbeeld doen voordat je gaat slapen en dus in bed ligt. Neem elke keer als je dit doet een thema waarvoor je heling wilt ontvangen. Dus een onderstreepte fout in je schriftje.

Probeer tot rust te komen. Probeer rustig adem te halen. Neem hier even de tijd voor. Probeer je geest en je gedachten tot rust te brengen. Laat alles even los. Geef even geen aandacht aan de gedachten die toch komen.

Je hart is het midden van jou. We gaan eerst hart en energie met elkaar verbinden als voorbereiding op het ritueel. Probeer vanuit je voeten energie naar boven te halen. Dit is de aarde energie die je veiligheid en geborgenheid brengen. Voel dat deze energie omhoog kruipt richting je hart. Voel dat jouw hart zich vult met deze energie. Probeer nu ook via je kruin binnenkomende energie te voelen. Dit is de kosmische energie die je intuïtie vergroot en jouw inspiratie en wijsheid brengt. Laat deze energie ook je hart binnenkomen. Als je dit moeilijk vind mag je ook de energie een kleur geven. Geef de aarde energie dan een rode kleur en de kosmische energie een blauw/violet kleur. Probeer te voelen en te visualiseren dat deze energieën samen komen in je hart en daar bijvoorbeeld rondjes draaien en zich met elkaar vermengen. Voel dat het goed is!

jezelf vergeven

Contact maken met je innerlijk kind

Nu leg je beide handen op je lichaam. Leg ze onder elkaar, met de handpalmen naar beneden tussen je navel en je geslachtsdeel. Dit is de plek van het innerlijk kind. Probeer nu contact te maken met jouw innerlijk kind. Vraag liefdevol of je contact mag maken, ga ermee praten. Als jouw intentie oke is en je doet het met liefde dan lukt dit gewoon. Het innerlijk kind zal heus niet terug praten en ook al voel je helemaal niets, vertrouw erop dat het gebeurt en dat ze luistert! Neem de tijd om contact te maken.

Zeg nu tegen je innerlijk kind dat je de blokkades die je hebt op het gebied van …….. wilt wegnemen. Zeg en beschrijf wat er fout is gegaan en de gevolgen die het voor je heeft.  Doe het met respect en begrijp goed dat jouw innerlijk kind de hele tijd de gevolgen bij zich heeft gedragen. Neem de tijd om dit te doen.

Draai nu je handen om met je handpalmen naar boven en nodig je innerlijk kind uit om een pakketje van fouten, pijn, verdriet en negatieve ervaringen op jou handen te leggen. Spreek nu deze 4 zinnetjes uit:

Innerlijk kind, het spijt me

Innerlijk kind, vergeef me

Innerlijk kind, ik hou van je

Innerlijk kind, ik dank je,

Herhaal dit gedurende je aan de negatieve ervaringen denkt. Doe dit net zo vaak als je wilt en goed voelt.

jezelf vergeven

Probeer te voelen en te visualiseren

De kans is groot dat je op een gegeven moment voelt dat er een pakketje in je handen ligt. Ook al ben je niet zo gevoelig voor energie. Weet en vertrouw dat het zo is! Pak dit pakketje nu op tussen je handen. Breng je handen voor je mond en blaas krachtig dit pakketje het universum in. Probeer te visualiseren dat al deze negatieve energie het universum in verdwijnt. Bedank daarna het universum voor het opnemen van deze negatieve energie.

Bedank daar na je innerlijk kind uitvoerig. Ik leg mijn handen weer op dezelfde plek en stuur het innerlijk kind liefde. Als je bv geoefend bent in reiki kun je haar wat reiki sturen. Anders probeer je gewoon liefde te sturen. Oefening baart kunst! Het lukt je echt wel! Spreek als laatste af dat je terug komt om ander zaken of dezelfde zaken samen met het innerlijk kind af te voeren.

Herhaal elk thema/fout/ervaring zo vaak als je wilt. Doe het ook met andere thema`s/fouten die niet goed gingen in je leven. Het innerlijk kind heeft alle tijd voor jou deze nare ervaringen gedragen. Wees dus dankbaar en liefdevol. Je mag dit ritueel net zo vaak herhalen als goed voelt! Je innerlijk kind zal blij zijn en samen kunnen jullie gaan stralen!

We zijn allemaal anders en vooral in het begin kan het lastig zijn als je niets voelt gebeuren. Je gaat dan twijfelen of het wel lukt. Dit heeft alles te maken met je gevoeligheid voor energie. Vertrouw erop dat het wel gebeurt. Als je het doet met de juiste intentie, liefde en respect lukt het zeker!!

Succes, jezelf vergeven is zo de moeite waard!

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL