negatieve gedachten

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

 Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Negatieve gedachten

Negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over……we hebben er allemaal mee te maken. Al deze dingen ondermijnen wat we echt willen bereiken. Als deze negatieve gedachten de overhand krijgen in je leven is het verstandig om hier iets mee te gaan doen.

Negatieve gedachten en de wet van aantrekking

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Waar je voor op moet passen is dat je geen negatieve zaken hierdoor gaat aantrekken. Dit is nu eenmaal een wet van het universum. Denk je vaak negatief dan kun je negatieve dingen in je leven aantrekken. Denk je vaak positief dan trek je positieve dingen naar je toe. We kennen deze wet allemaal wel of hebben er ooit van gehoord…Maar hoe zet je nu die negatieve gedachten om in positieve gedachten….

Bewust worden

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Het probleem is dat als je negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over ervaart je los bent van het gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Als je namelijk onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelt dan ben je op dat moment in positieve gedachten en kun je het onderwerp waar je op dat moment negatief over denkt ombuigen naar een positieve gedachte hierover.

Komt de negatieve gedachte terug dan kun je weer terug gaan naar dat gevoel van  onvoorwaardelijke liefde. Je kunt dit net zo vaak doen totdat alle negatieve gedachten over dit onderwerp verdwenen zijn. De eerste stap is dus bewust worden van hoe het werkt. Bewust worden dat dit je leven kan bepalen. Bewust worden dat je het anders wilt! Bewust worden dat het een cirkeltje is waarin je maar blijf ronddraaien…

Onvoorwaardelijke liefde

Hoe kom je nu op een effectieve manier bij dat gevoel van onvoorwaardelijke liefde? Je kunt dit doen met een persoonlijke affirmatie. Ga in meditatie of zoek een rustige plek waar je alleen bent en vraag aan jezelf wat echt belangrijk is voor jezelf. Waar wordt jouw hart blij van…het gaat erom dat je drie korte affirmaties gaat gebruiken. Het beste is als deze affirmaties een eenheid vormen, een driehoek vormen. Op elkaar afgestemd zijn dus. Deze drie affirmaties zijn belangrijk want deze zullen je hart openen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Persoonlijke affirmaties

Ik zal degenen die ik gebruik als voorbeeld nemen.

Lieve ziel, ik hou van je

Lieve god, ik hou van je

Moeder aarde, ik hou van je

Gebruik dus niet drie aardse dingen maar probeer een eenheid met het universum te maken. Daar zend je jou affirmaties tenslotte naar toe! In het begin had ik er twee en heb sommige nog verandert. Dat veranderen is geen enkel probleem. Dat gaat bij jou ook gebeuren. Maar dat geeft niet, na verloop van tijd ga je voelen dat je de juiste drie (heilig getal) gevonden hebt.

Opzeggen van de drie affirmaties

Als je nu negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over ervaart probeer dan de drie affirmaties achter elkaar op te zeggen. Doe dit drie keer of tien keer in totaal. Dit maakt niet uit, doe dit net zoveel als voor jou goed voelt. Op een gegeven moment zal je voelen dat als je je hand op je hart legt dat je je hart voelt gloeien! Een controlemiddel dat je op de goede weg bent! Het mag in gedachten maar hardop als je de gelegenheid hebt is nog beter.

Na het opzeggen van de affirmaties zet je een positieve gedachte neer over het onderwerp waar je mee aan het tobben was. Komt de negatieve gedachte terug dan zeg je weer de affirmaties op en zet je weer een positieve gedachte neer. Je zult naar verloop van tijd gaan merken dat de negatieve gedachte langer weg blijft of dat het onderwerp voor en tijdje of langere tijd niet meer jouw gedachten beheerst. Dit is niet iets wat je zomaar even oppakt. Het is een proces en heeft veel oefening nodig.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Herhalen en oefenen

Ook het gevoel van onvoorwaardelijke liefde oproepen heeft oefening nodig. Maar doordat je je hart erbij gaat gebruiken en het gevoel van onvoorwaardelijke liefde erbij betrekt is het wel een manier die structureel iets voor je kan veranderen. Je ego zal het niet leuk vinden en dat is ook een reden dat je vaak wordt terug getrokken in het negatieve cirkeltje. Blijven nadenken dus. Bewust worden en blijven oefenen. Dan zal je dit waarschijnlijk kunnen overwinnen!

Als je het lastig vind om drie persoonlijke affirmaties te vinden voor jezelf gebruik dan eerst die ik ook gebruik. Deze zijn vrij algemeen, later kun je deze als je dat nodig vind veranderen. Ik gebruik deze methode nu vaak als ik ergens over twijfel en het werkt voor mij erg goed. Het is eenvoudig in gebruik. Het is uit het universum komen aanwaaien en via mijn hart probeer ik het te verspreiden.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten

Voorbeeld

Voorbeeld:

Negatieve gedachte: Ik vind mijzelf niet mooi en niemand ziet me staan.

Zeg drie keer de drie hartverbinding (die jij gaat gebruiken) affirmaties in jezelf of hardop. Of meer of minder wat goed voor jou voelt.

Lieve ziel, ik hou van je

Lieve god, ik hou van je

Moeder aarde, ik hou van je

Lieve ziel, ik hou van je

Lieve god, ik hou van je

Moeder aarde, ik hou van je

Lieve ziel, ik hou van je

Lieve god, ik hou van je

Moeder aarde, ik hou van je

Positieve gedachte: Ik zit lekker in mijn vel en ben best wel aantrekkelijk.

Succes

Paul Wezenbeek

Alberto Villoldo (de persoon die de Munay-Ki naar het westen heeft gebracht) schrijft in zijn boek `Durf te dromen`: `We creëren de wereld om ons heen door middel van dromen. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Villoldo heeft het in dit boek niet over nachtelijke dromen, maar over het dromen met ogen open. Wij hebben de innerlijke kracht om de wereld om ons heen samen met het universum te co-creëren. Om deze dromen werkelijkheid te doen worden, moeten we bereid zijn om ons hart te gebruiken. Als we dit niet doen blijven onze dromen steken op het denkniveau……


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL