Waarom iemand vergeven. Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is. Je grootste vijand is je grootste leermeester.

waarom iemand vergeven

Liefde is angst laten varen

Innerlijke vrede kan slechts worden bereikt door het beoefenen van vergeving. Vergeving is het loslaten van het verleden en daarom het middel tot het corrigeren van onze misvattingen.

Gerald G. Jampolsky

Waarom iemand vergeven

Vergeving is ongelooflijk belangrijk en het middel tot transformatie. Om de vijfde dimensie te betreden is het begrijpen van vergeving een must…..Vergeving komt uit het hart en de grote tegenstander van vergeven is je ego. Het ego zal er alles aan doen om jou het gevoel te geven dat vergeven niet hoeft en dat de ander toch de schuld heeft van….Het ego begrijpt als geen ander dat als jij kan vergeven je een zeer grote stap zet naar verlichting. Dat je dan in verbinding komt met je hart en je hart kan gaan volgen. Als dat gebeurt zal het volgen van je hart de ego overwinnen en ben je klaar om liefde uit te gaan stralen. Waarom iemand vergeven is dus belangrijk…

Vergeving is niets anders dan loslaten

Waarom iemand vergeven. Als je iemand vergeeft voor wat hij of zij jou heeft aangedaan dan vergeef je vooral jezelf. Als je iemand niet vergeeft dan blijf je hangen in het gevoel van angst, onmacht en woede. Dit kost je onbewust ongelooflijk veel  energie. Negatieve energie waarin je blijft hangen. Je blijft rond draaien in negatieve cirkeltjes. Als je iemand vergeeft laat je dit los en zal je meer ruimte en tijd krijgen om positieve gedachten te hebben, positieve zaken aan te trekken, meer in jezelf te gaan geloven en je hart te kunnen volgen. Met uiteindelijk het doel om liefde te gaan neerzetten, voor jou en de medemens….

Het hele leven en spiritueel groeien staat in het teken van ervaringen opdoen en om te leren. Hoe verder je ziel groeit door incarnaties hoe zwaarder of moeilijker kunnen de levenslessen worden of zijn. Als dan zo een belangrijke les om te leren `vergeving` betreft is eigenlijk die vijand of gehate tegenstander je grootste leermeester en eigenlijk dus je vriend die je verder brengt in de groei van je ziel….Waarom iemand vergeven….

waarom iemand vergeven

Alles is trilling

Alles bestaat uit trilling en iedereen bevindt zich op een bepaald trillingsniveau. Als je iemand niet kan vergeven omdat hij of zij je iets aan heeft gedaan dan blijf je hangen op een bepaald trillingsniveau. Deze persoon houdt je ziel dan feitelijk tegen om door te groeien en houdt de ziel feitelijk gevangen. Het ego vind  dit geweldig…Hoe eenvoudig is de oplossing en hoe moeilijk is het om deze oplossing uit te voeren als je het speeltje van je ego bent: LAAT LOS!

Door los te laten en niet toe te staan dat een ander jouw ziel gevangen houdt zal je bewustzijn groeien en je zal een vrijheid ervaren die je nog nooit gevoelt hebt. Er zal weer ruimte komen voor nieuwe ideeën en je hart zal worden gevuld met liefde en hoop. Het vermogen van naastenliefde.

Als hulp kun je engelen aanroepen voor hulp en je kunt affirmaties gaan gebruiken om je onderbewustzijn wakker te schudden om vergeving toe te laten.

Video waarin Oprah Winfrey wakker wordt over vergeving…

Je hoeft negatief gedrag niet goed te keuren

Waarom iemand vergeven. Als je vergeeft hoef je trouwens niet het gedrag van die ander goed te keuren. Dat is een groot misverstand en belangrijk in het proces om aan te denken. Als je moeite hebt om iemand te vergeven zeg en denk er dan bij dat je het gedrag wel afkeurt, dit maakt het proces iets gemakkelijker voor je en heeft verder geen invloed op de uitwerking.  Wat nu belangrijk is om bewust te worden van wat er feitelijk gebeurt bij het niet en wel vergeven en dan de keuze te maken dat je echt wilt gaan vergeven. Succes!! Wees sterk, het is zo de moeite waard!!

Hulp van een opgestegen meester in vergeving

Een opgestegen meester is een lichtwezen die een leven op aarde heeft gehad. Zij kunnen je uitstekend helpen bij het leren van levenslessen. Kwan Yin kun je prima aanroepen en hem vragen jou te helpen om vergeven te leren

Waarom iemand vergeven

Kwan Yin • Overgave en medeleven

  • Loslaten
  • Zich op het leven en veranderingen verlaten
  • Overmatige controle loslaten
  • Ingehouden tranen en gevoelens weer laten stromen
  • Emotionele heling
  • Tolerantie en medeleven
  • De vrouwelijke kant ontwikkelen

De kracht van de Opgestegen Meester Kwan Yin helpt het volgende los te laten: achterhaalde gedachtepatronen, overmatige controle, onderdrukt gevoelens, lichamelijke inspanning en verkramping, verstopte energie, verkrampte gedragingen (daarom ook ondersteunend bij verdriet). We kunnen het toelaten en weer mee stromen met het leven, ons laten dragen, zonder de eigen kracht en sterkte op te geven. We leven in harmonie met de Goddelijke geordendheid. Het is gemakkelijk te herkennen wanneer men moet handelen en wanneer men de dingen eenvoudig gebeuren laat. In het Aziatische gebied is Kwan Yin de meester voor medeleven en heling. Haar kracht heelt, leert om te tolereren en sterkt de vrouwelijke, zachte en toch krachtige kant. Daardoor wordt het gemakkelijker, de eigen gevoelens te voelen en te verwoorden.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

De zelfhulp apps voor spirituele groei:

Geleide meditatie en visualisatie app – Guided Meditation and Visualization App

Engel App – Angel App

Boodschappen van Dieren App – Animal Messages App

Opgestegen Meesters App – Ascended Masters App

Positieve Affirmaties App – Positive Affirmations App

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

6 reacties op “Waarom iemand vergeven – Vergeven is loslaten – Waarom vergeven zo belangrijk is”

  1. Dank voor deze waardevolle informatie. Ik schrijf zelf ook voor een heel specifieke groep. Hoop dat het ok is als ik je informatie nóg toegankelijker ga maken voor betreffende groep. Daarbij ook verwijzend naar jouw linkjes.
    ❤😇❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL