voor jezelf opkomen

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

voor jezelf opkomen

Voor jezelf opkomen

Vaak hoor je de opmerking dat spirituele mensen gauw over zich heen laten lopen. Dat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen en dat het mietjes zijn die niet met je in discussie gaan.

Ik voel me zelf een spiritueel persoon die een bewustzijnsgroei doormaakt. Nu doen we dat allemaal maar de een in mindere en de ander in meerdere mate. Ik denk dat spirituele mensen inderdaad minder strijden. Ze zijn zich bewust dat bepaalde discussies helemaal geen nut hebben. Ik merk dat ook aan mezelf. Ik zie regelmatig discussies op sociale media alle kanten op gaan en denk dan, laat maar…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens getuigd mij van liefde voor jezelf hebben. Ik ben me bewust in discussies, dat iedereen zijn mening voor die persoon op dat moment, het beste is. Ieder staat op een bepaalde tree van de bewustwording trap. Voor een bepaald persoon kan een bepaalde mening goed voor deze persoon zijn. Ook al wijkt deze mening af van de mening van een ander. Deze persoon kan in een bepaald proces van levenslessen of ervaringen zitten, waar hij of zij deze mening nodig heeft om te leren. En dat is prima! Je hoeft het er niet mee te zijn, maar laat het zo. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud!

voor jezelf opkomen

Heftig reageren

Wat ik bij mezelf steeds meer merk is het volgende: Ik kan juist best heftig reageren op iemand, ik vergeef de persoon daarna onmiddellijk in mijzelf. Vervolgens vergeet ik de situatie heel snel. Ik blijf er totaal niet in hangen. Dat is het grote verschil met vroeger. Dat is ook het loslaten van emoties en dat is wat grote meesters in het verleden zo goed konden. Onze emoties staan vaak onze groei in de weg.

Bijvoorbeeld vanmorgen. Ik loop naar de supermarkt. Ik loop op een fietspad in een parkje en twee loslopende honden komen blaffend en vrolijk op mij af gerent. Nou ben ik niet een hondenmens en ik heb het niet op honden die tegen je opspringen en je handen meteen likken enzo. Ik vind dus dat mensen hun honden zouden moeten uitlaten aan de lijn. Die honden sprongen dus tegen mij op, ik had een schone beige broek aan en die was dus meteen vuil van de modderpoten van de honden. Mijn reactie was dus heftig. Ik schreeuwde naar de vrouw dat ze een ***wijf was en dat ze haar ***honden aan de lijn moest houden. Natuurlijk konden die honden er niets aan doen! Daar had ik meteen spijt van. De vrouw loopt met haar neus omhoog, zonder wat te zeggen door. In zo een geval zeg ik in mijzelf, ik vergeef je want je weet niet beter of zoiets. Ik loop door en kan dan de situatie meteen naast me neerleggen. De situatie is heel snel al uit mijn gedachten.

Ik denk zelf dat mijn reactie eigenlijk heftiger is als vroeger. Toen zou ik zoiets niet durven zeggen. Maar je volgt steeds meer je hart en dan gaat de filter eraf zeg maar. Je vertelt de waarheid gewoon. Het floept er zo maar uit, niet altijd tactisch en gemakkelijk… Echt wel voor jezelf opkomen dus!

voor jezelf opkomen

Emotie snel leren loslaten

Je kunt het snel loslaten van een emotie zelf oefenen. Ik heb hier ooit een mooi artikel over geschreven. Het gaat over negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Door middel van het oefenen met persoonlijke affirmaties kun je deze emotie snel leren om te zetten. Van een negatieve naar een positieve. Dit is hetzelfde als mijn verhaal hierboven. Snel de emotie loslaten. Ik heb zelf de oefening niet meer nodig. Nu gaat het vanzelf, maar dat heeft wel lange tijd geduurd. Het is niet gemakkelijk, maar zeker de moeite waard.

Dit is de link: snel emoties omzetten

Ook voor jezelf opkomen als spiritueel mens is altijd aanwezig bij je verhouding met familie en vrienden. Dan bedoel ik dus, dat je ervoor uitkomt dat je met spirituele zaken bezig bent. Mensen oordelen heel gauw en dit is vaak een reden om het dan maar niet te vertellen.

Maar hoe verder je groeit en bewust wordt, hoe beter je dit lukt. Het maakt mij tegenwoordig helemaal niet meer uit, hoe anderen over mij denken. Ik heb dat totaal los gelaten. Het is een proces en gaat jou zeker in de toekomst ook lukken. Dit geeft vertrouwen en neemt twijfels weg.

Ik wens je veel succes met jouw persoonlijk groei en het voor jezelf opkomen.

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL