yin en yang

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Een van onze levensdoelen is om balans te brengen in de vrouwelijke en mannelijke energieën in onszelf. Deze beide krachten, yin en yang, komen in ieder van ons voor. Bij een man zullen de mannelijke energieën van nature meer aanwezig zijn en bij een vrouw de vrouwelijke. Maar ook een man kan juist veel vrouwelijke energieën bezitten en een vrouw veel mannelijke. Waar het om gaat is dat bepaalde mannelijke of vrouwelijke energieën niet ontzettend overheersen of juist helemaal niet aanwezig zijn.

Je ziel verlangt van je dat je een bepaald evenwicht in beide probeert te creëren. Het is best nuttig om af en toe eens naar jezelf te kijken en hoe dit bij jou ervoor staat. Het is ook goed mogelijk dat je de laatste tijd steeds met een bepaalde situatie wordt geconfronteerd. Je ziel probeert je dan iets duidelijk te maken, net zolang tot je het begrepen hebt en je aanpast. Zodanig aanpast dat er een balans gaat ontstaan. want daar gaat het om….

Als we ons focussen op het vrouwelijke, stemmen we ons af op het intuïtieve, creatieve gedachte proces van het ontvangen van ideeën en informatie. Als we ons focussen op het mannelijke, sturen we onze energie naar het naar buiten gerichte, creatieve proces van bouwen en doen.

De manier hoe we in het leven staan bepaalt vaak welke van deze twee krachten dominanter of juist niet dominant zijn in ons uiterlijk gedrag. Als je het wereldbeeld van de laatste 100 jaar als voorbeeld neemt is de mannelijke energie overheersend. Door agressie en creatie zonder een spiritueel evenwicht hebben we ons erg beperkt en problemen geschapen. Geen yin en yang dus!

In verschillende culturen zijn vrouwen nog steeds ernstig onderdrukt. Tot voor kort werden in landen vrouwelijke baby`s nog vermoord vanwege geboortebeperking. Maar ook in bedrijven en politiek zijn de vrouwen nog erg ondervertegenwoordigd. Deze gedragingen zijn waarschijnlijk een soort van afkeer tegen vrouwelijke energie.

Als we samen de vijfde dimensie willen betreden is het zaak dat er een evenwicht komt in de samenleving tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Vanwege hoe bepaalde landen met deze cultuur omgaan lijkt het erop dat mannen het meer nodig hebben de vrouwelijke energie te aanvaarden dan de vrouwen.

Om meesterschap te bereiken hebben mannen in het algemeen een moeilijkere weg te gaan. Mannen lopen dus achter in de evolutie en daardoor zullen steeds meer vrouwen leiders posities in gaan nemen. Dit gebeurt nu al, Merkel en May zijn twee grote voorbeelden. Hillary Clinton was bijna leider van Amerika.

Overzicht van vrouwelijke eigenschappen:

– Vrijblijvend, neutraal

– Open voor alles

– Onthecht

– Zwijgzaam

– Inschikkelijk, volgzaam

– Vreedzaam

– Bescheiden, nederig

– Ontvankelijk

– Trouw, loyaal

– Behoedzaam

– Zorgzaam

– Respect voor het leven

yin en yang

Overzicht van mannelijke eigenschappen:

– Betrokken

– Weerstand tegen verandering

– Controlerend

– Spraakzaam

– Heersend , leidend

– Agressief

– Zelfverzekerd

– Sceptisch

– Onafhankelijk

– Brutaal

– Impulsief

– Onverschrokken

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans

Je kunt bij de eigenschappen kijken wat bij jou overheerst. Welk gedrag heb je moeite mee om te tonen. Als een persoon altijd het woord wil hebben en moeite heeft om stil te zijn is de kans groot dat hij /zij moet leren luisteren….

Onze ziel weet wat onze zwakke plekken zijn en zal situaties naar voren schuiven om je hiermee te confronteren. Dan kunnen we oefenen om ook zaken te leren die we moeilijk vinden of liever ontwijken. Je moet niet alles te letterlijk opvatten. Als er staat agressief, betekent niet dat je agressief gedrag moet gaan vertonen. Maar als je nooit wat terug durft te zeggen is het oke om een keer je tanden te laten zien en voor jezelf opkomt….

Als we alles in balans hebben zijn we klaar om de vijfde dimensie te ervaren. Door onze vrouwelijke en mannelijke energieën in balans te brengen, helpen we ook Moeder Aarde om haar balans tussen yin en yang energie te herstellen. Het begint dus bij onszelf!

Paul Wezenbeek


Leuke nieuwe gratis app voor spirituele groei en bewustzijnsgroei.

In deze app kun je veel informatie vinden over het aanroepen van hulp uit het universum. Bijvoorbeeld de hulp van engelen of opgestegen meesters aanroepen. Het gebruiken van affirmaties of geleide meditaties. Het interpreteren van boodschappen van dieren. Alles duidelijk uitgelegd en beschreven. Een fijne app als je veranderingen in je leven wilt aanbrengen of wilt groeien in spiritualiteit en bewustzijn. De app staat in de Google Play store en Apple store en is gratis. Zoek in de stores op titel: Spiri-apps of mijn naam: Paul Wezenbeek

Of maak gebruik van deze directe linkjes:

Google: https://tinyurl.com/pwappgoogle
Apple: https://tinyurl.com/pwappapple


Spiritueel groeien in 10 minuten per dag Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.
Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

Hartelijke groeten,

Paul Wezenbeek


Andere artikelen voor spirituele hulp en groei

Boek voor spirituele groei:

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag.

Engelen aanroepen:

Liefde aantrekken

Vreugde ervaren

Artikelen: Spirituele hulp

Wens meditatie. Wens naar de bron brengen.

Engelen en liefde

Aartsengelen. Meditatie en visualisatie met de 7 aartsengelen. Ritueel met uitleg.

Aartsengel Michael en het doorsnijden van karmische banden.

Opgestegen meesters. Wie zijn dat? Wat doen ze?

Aan jezelf werken dmv affirmaties met een hartverbinding

Jeugdtrauma. Samen met je innerlijk kind dit helen.

Zelfhulp. Integreer meer rust en balans in je leven.

Edelstenen reinigen, opladen en programmeren. Laat ze jou helpen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

ADHD en ADD. Wel eens gedacht aan hulp van een engel?

Affirmaties zingen. Verander je leven op een vrolijke manier.

Kracht van kleur. Bereken jouw krachtkleur.

Aartsengel Metatron. Chakra`s reinigen met behulp van de kubus van Metatron.

Dankbaarheid. Dankbaar zijn brengt rust, vreugde en voorspoed in je leven.

Aartsengel Michaël en zijn beschermende pilaar van licht. Eenvoudig zelf te doen en beschermt je tegen ongewenste energieën.

Godin Lakshmi en overvloed aantrekken.

Lekker slapen. Positief gaan slapen. Laat je helpen tijdens je slaap. Energetische hulp inroepen om je te begeleiden in je slaap.

Hulp van engelen. Werkloosheid onder engelen en aartsengelen neemt toe. Vraag ze om hulp!

Affirmaties: Negen gouden regels om affirmaties optimaal te benutten.

Artikelen: Spirituele informatie

Krachtdieren en hun boodschappen. Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie.

Rituelen met edelstenen. Leuke en interessante dingen doen met edelstenen.

Stand van de maan. Maak er gebruik van.

Boeddha. Vele mensen hebben een Boeddha beeld. Wanneer en waar leefde hij. Wie was hij?

Het derde oog. Wat is dit. Wat doet het. Waar zit het.

Waarom mediteren?

Aura. Wat is dat en wat kun je zelf hiermee doen?

Reïncarnatie. Waarom zijn we op aarde, wat is het doel? Wat gebeurt er tussen de levens in?

De vijfde Dimensie, wat bedoelen ze daarmee? Wat betekent dat nou eigenlijk….

Ascentie: Hogere energie/trillingen op aarde. Wat merk jij ervan?

Chakra`s wat en waarvoor en waarom chakra healing….

Dimensies. Kenmerken van de eerste negen dimensies.

Artikelen: Persoonlijke groei

Vergeven is loslaten. Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang.

Jezelf vergeven. Jezelf helen en blokkades weghalen.

Van jezelf houden. Hoe doe je dat?

Artikelen: Bewustwording

Bewustzijnsgroei, wat doet het met jou?

Oude ziel. Rijpe ziel. Wat ben jij?

Ascentie verschijnselen. Lijst van positieve verschijnselen.

Omgaan met emoties. Bewust worden dat ze er zijn, is de eerst stap.

Uit elkaar groeien en bewustwording

Engelen bestaan. Mooi verhaal over de waarneming van astronauten.

Onvoorwaardelijke liefde. De weg die we met zijn allen mogen bewandelen. Onvoorwaardelijk liefde is als de zon.

Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft.

Ascensie. Wat betekent dat? Kun jij dat bereiken?

De essentie van het leven.

Spirituele groei en bewust worden is geweldig maar ook moeilijk…

Voor jezelf opkomen als spiritueel mens

Levensdoel ontdekken met hulp van de aartsengelen die bij ons sterrenbeeld horen.

Dankbaarheid, zeg jij weleens dank je wel tegen je fiets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL_NL